Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard and Poor's: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «Α+» για την Ιρλανδία – Σταθερό το outlook

Standard and Poor's: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «Α+» για την Ιρλανδία – Σταθερό το outlook
Η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας επιβεβαιώθηκε σε «A-1»
Στην επιβεβαίωση της αξιολόγησης «Α+» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ιρλανδίας προχώρησε η Standard and Poor's, διατηρώντας παράλληλα και τις προοπτικές (outlook, για το αμέσως επόμενο 12μην) σταθερές.
Επίσης, η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας επιβεβαιώθηκε σε «A-1».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, η ιρλανδική οικονομία αναπτύχθηκε με τον ασύλληπτο ρυθμό του 26,3% το 2015.
Η S&P αναμένει μία περαιτέρω αύξηση του ιρλανδικού ΑΕΠ κατά 3,5% τη διετία 2017 – 2018 και 3% το 2019, επικαλούμενη τα πολύ ισχυρά στοιχεία της οικονομίας, όπως τις εξαγωγές αλλά και την έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα.
Επίσης, αποτιμά θετικά την ενίσχυση των καταναλωτικών δαπανών αλλά και τη βελτίωση της αγοράς εργασίας, όπου το ποσοστό ανεργίας έχει υποχωρήσει στο 8%.
Συνεχόμενη μείωση παρουσιάζει και το χρέος των νοικοκυριών, το οποίο βρίσκεται πλέον στο 153% της περιουσίας τους, έναντι 211% το 2010.
Ανησυχητικό στοιχείο είναι οι επιπτώσεις από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασίλειου από την Ε.Ε., καθώς το νησί εισάγει το 12% των προϊόντων της Ιρλανδίας και το 20% των υπηρεσιών της.
Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα, αναμένεται να μειωθεί στο 0,9% το 2016, από 1,9% ένα χρόνο νωρίτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης