Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια από αύριο 4/12 και για 48 ώρες αποφάσισε η ΠΝΟ

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια από αύριο 4/12 και για 48 ώρες αποφάσισε η ΠΝΟ
Αιτία αποτέλεσαν οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει αλλαγές του φορολογικού καθεστώτος τους, στο πλαίσιο της 2ης αξιολόγησης
Nέα 48ωρη πανελλαδική απεργία ξεκινούν από αύριο 4/12 στις 6 το πρωί ως στις 6 το πρωί της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου οι ναυτικοί.
Σε νέα σημερινή συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε να δέσει τα πλοία στα λιμάνια μετά από πληροφορίες ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει αλλαγές του φορολογικού καθεστώτος τους, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης από τους θεσμούς.
Τη Δευτέρα στις 11 το πρωί τα 13 συνδικαλιστικά σωματεία της ΠΝΟ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον Αγ.Διονύσιο και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, όπου αντιπροσωπεία των εργαζομένων θα συναντηθεί πιθανότατα με τον υπουργό Ναυτιλίας.
Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ έχει ήδη εξαγγείλει και νέα πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ζητώντας τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών (εν ενεργεία και συνταξιούχων).
Σημειώνεται ότι οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων από την Ιεράπετρα ζητούν τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας για τη μεταφορά ευπαθών προϊόντων από την Κρήτη στην περίπτωση που η απεργία των ναυτικών συνεχιστεί.
Ήδη ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετέφερε σχετικό αίτημα στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS