Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Με υποβάθμιση προειδοποιεί την Ιταλία η DBRS - Credit Negative η παραίτηση Renzi

Με υποβάθμιση προειδοποιεί την Ιταλία η DBRS - Credit Negative η παραίτηση Renzi
H αξιολόγηση της DBRS είναι πολύ σημαντική για τις ιταλικές τράπεζες, καθώς ενδεχόμενη υποβάθμιση θα αυξήσει το κόστος χρηματοδότησης από την ΕΚΤ
Με υποβάθμιση προειδοποιεί την Ιταλία ο οίκος αξιολόγησης DBRS, χαρακτηρίζοντας credit negative την παραίτηση του πρωθυπουργού Matteo Renzi, μετά την επικράτηση του «Όχι» στο ιταλικό δημοψήφισμα.
H αξιολόγηση της DBRS είναι πολύ σημαντική για τις ιταλικές τράπεζες, καθώς ενδεχόμενη υποβάθμιση θα αυξήσει το κόστος χρηματοδότησης από την ΕΚΤ.
«Η εξέλιξη στην Ιταλία αποτελεί ξεκάθαρα πιστωτικά αρνητικό γεγονός», δηλώνει ο Fergus McCormick, συν-επικεφαλής κρατικών αξιολογήσεων της DBRS.
«Αναμένουμε πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα μακροπρόθεσμα, εξέλιξη η οποία ενδέχεται να επηρεάσει τη διάθεση των επενδυτών να συμμετάσχουν στις ανακεφαλαιοποιήσεις των  προβληματικών τραπεζών», σημειώνει ο αναλυτής του οίκου αξιολόγησης. 
Όπως τονίζει, η ανακεφαλαιοποίηση της Monte dei Paschi είναι πρωτεύουσας σημασίας και προειδοποιεί ότι σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει bail-in, κάτι που θα επιβάρυνε τα νοικοκυριά, αλλά και την ήδη χαμηλή ανάπτυξη. 
"Ακόμη και με τις χαμηλές τιμές πετρελαίου, ακόμη και με τη ρευστότητα από την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, ακόμη και με τη χαλάρωση της δημοσιονομικής λιτότητας και με την υποτίμηση του νομίσματος, η ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης".
"Θεωρούμε ότι πράγματι πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα.
Πλέον με αυτήν την εξέλιξη, δεν αναμένουμε ενίσχυση της ανάπτυξης.
Δεν υπάρχει λόγος που θα μπορούσε να διαμορφωθεί υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα», σημείωσε ο αναλυτής της DBRS. 

www.bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης