Γερμανία: Αύξηση +0,3% στη βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2016

Γερμανία: Αύξηση +0,3% στη βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2016
Τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν κατώτερα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων
Ελαφριά ανάκαμψη κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Οκτώβριο του 2016, σε μηνιαία βάση, δεχόμενη ώθηση κυρίως λόγω της πρόσφατης ανόδου στις νέες παραγγελίες.
Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,3%, σύμφωνα με τα σημερινά (7/12) αποτελέσματα που εξέδωσε η γερμανική Στατιστική Υπηρεσία.
Παρά την ανάκαμψη, τα εν λόγω αποτελέσματα αποδείχθηκαν κατώτερα των εκτιμήσεων από τους οικονομολόγους της Wall Street Journal, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο της τάξεως του +0,8%.
Η αύξηση της συνολική βιομηχανικής παραγωγής δέχθηκε ώθηση από την άνοδο στην κατασκευαστική παραγωγή, η οποία σημείωσε άνοδο της τάξεως του +1,7%, ενώ εξαιρετικά περιορισμένη ήταν η ανάκαμψη στη μεταποιητική παραγωγή, η οποία ενισχύθηκε μόλις στο +0,1%.
Σχολιάζοντας τα στοιχεία, το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας δήλωσε ότι η άνοδο των παραγγελιών και το ισχυρό αίσθημα του κλάδου καταδεικνύουν μία "μέτρια ανάκαμψη" που αναμένεται να σημειωθεί στη βιομηχανική δραστηριότητα της χώρας κατά τους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS