Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Πτώση -1,3% στη βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2016

Μ. Βρετανία: Πτώση -1,3% στη βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2016
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση των τελευταίων τεσσάρων ετών
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Μεγάλης Βρετανίας τον Οκτώβριο του 2016, σε μηνιαία βάση, επιταχύνοντας τη μείωση που έχει ξεκινήσει από το τρίτο τρίμηνο του έτους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά -1,3% τον Οκτώβριο, ενώ σε ετήσια βάση, καταγράφηκε πτώση ύψους -1,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2012, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν κατά πολύ κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της City, οι οποίοι προέβλεπαν αύξηση +0,2%.
Βασικός παράγοντας στην υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής αποτέλεσε η διακοπή της λειτουργίας της συντήρησης των κοιτασμάτων πετρελαίου Buzzard στη Βόρεια Θάλασσα, ενώ παρατηρήθηκαν πτώσεις και άλλους βιομηχανικούς τομείς.
Η μεταποιητική παραγωγή, η οποία συντελεί περίπου το 70% της βιομηχανικής παραγωγής, υποχώρησε κατά -0,9% τον Οκτώβριο, μετά τη σημαντική άνοδο που είχε τόσο τον Αύγουστο όσο και τον Σεπτέμβριο, με τη μεγαλύτερη πτώση να καταγράφεται στα φαρμακευτικά προϊόντα, και συγκεκριμένα στο -3,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης