Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yildirim (Πρωθ. Τουρκίας): Ξεκινάει μία νέα εποχή στις σχέσεις μας με τη Ρωσία

Yildirim (Πρωθ. Τουρκίας): Ξεκινάει μία νέα εποχή στις σχέσεις μας με τη Ρωσία
Οι δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκαν στον απόηχο της επίσκεψής τους στη Μόσχα
Στο γεγονός ότι πλέον οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας εισέρχονται σε μία "νέα εποχή", αναφέρθηκε σήμερα (7/12) ο τούρκος πρωθυπουργός, Binali Yildirim, μέσω δηλώσεων που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρωθυπουργός, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης επίσκεψής του στη Μόσχα, "μπορούμε να πούμε ότι έχει ξεκινήσει μία νέα εποχή στις σχέσεις μας".
Ο Yildirim πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο επιβεβαιώθηκε "κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μου με τον Πρόεδρο Putin και τον Πρωθυπουργό Medvedev".
Παράλληλα, τόνισε ότι οι δύο πλευρές αποφάσισαν να επανορθώσουν για τον χαμένο χρόνο που προέκυψε λόγω του "δυσάρεστου" γεγονότος, αναφερόμενος στην κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τις τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις τον Νοέμβριο του 2015.
Ο τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Συρίας, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες διατηρούν "στενή" συνεργασία προκειμένου να εξασφαλίσουν την ειρήνη στην περιοχή.
"Βρισκόμαστε σε επαφή με τη Ρωσία, το Ιράν και άλλες χώρες στην περιοχή αναφορικά με το τι θα συμβεί μελλοντικά στη Συρία", προσθέτει ο Yildirim, καταλήγοντας ότι "ελπίζουμε ότι θα επιτύχουμε σύντομα συμφωνία για το ζήτημα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης