Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος: Δεν αποδεχόμαστε νέα μέτρα και παράλογες απαιτήσεις – Πρωτοβουλίες από Τσίπρα

Τσακαλώτος: Δεν αποδεχόμαστε νέα μέτρα και παράλογες απαιτήσεις – Πρωτοβουλίες από Τσίπρα
Ο υπουργός επανέλαβε ότι στόχος είναι τα «αγκάθια» να κλείσουν με πολιτική συμφωνία στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο
Με αποκλειστικό θέμα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την απομείωση του ελληνικού χρέους αλλά και τα ανοικτή ζητήματα στη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ,, στην πλατεία Κουμουνδούρου.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημερώνοντας τα μέλη του κορυφαίου κομματικού οργάνου έκανε λόγο για «μεγάλη επιτυχία» σε ό,τι αφορά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, επαναλαμβάνοντας πως ο ίδιος και η κυβέρνηση δεν πρόκειται ούτε βήμα πίσω από τις «κόκκινες γραμμές» σχετικά με νέα μέτρα, τα εργασιακά αλλά και τα πρωτογενή πλεονάσματα φέρεται να ζητά το Βερολίνο.
Ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να χαρακτήρισε «παράλογές και εκτός συμφωνίας του Ιουλίου» τις αξιώσεις που βάζει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μερίδα των δανειστών, αναφερόμενος εκτενώς στις συγκρουόμενες απόψεις του Δ.Ν.Τ. με τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς.
«Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τις παράλογες απαιτήσεις για πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για μετά τη λήξη του προγράμματος και συγκεκριμένα για μία 10ετία», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, συμπληρώνοντας πως η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη και μόλις ένα 5% απομένει για να ολοκληρωθεί.
Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου φέρεται να έκαναν πολλές ερωτήσεις για το πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα η κυβέρνηση και για το πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και να έρθουν τα προαπαιτούμενα για ψήφιση στη Βουλή.
Ο υπουργός επανέλαβε ότι στόχος είναι τα «αγκάθια» να κλείσουν με πολιτική συμφωνία στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, υπερβαίνοντας τα τεχνικά κλιμάκια, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δε συζητά την επιβολή νέων μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος, προσθέτοντας πως ο οδικός χάρτης είναι να κλείσει μέσα στον Ιανουάριο 2017 το αργότερο η β’ αξιολόγηση, η Ελλάδα να ενταχθεί στο QE (ποσοτική χαλάρωση) και να ξεκινήσει ταυτόχρονα η συζήτηση για τα μακροπρόθεσμα μέτρα του χρέους.
Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός το προσεχές διάστημα θα αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης