Διεθνή

Στα υψηλά 3 εβδομάδων η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου, μετά την παρέμβαση Erdogan

Στα υψηλά 3 εβδομάδων η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου, μετά την παρέμβαση Erdogan
«Η οικονομία μας έχει γίνει στόχος της ξένης συναλλαγματικής κερδοσκοπίας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος 
Η πληγωμένη τουρκική λίρα - η οποία το τελευταίο διάστημα σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ, μετά το άλλο - ανέκαμψε σήμερα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων.
Ειδικότερα, ανήλθε σε υψηλό 3 εβδομάδων έναντι του δολαρίου, στον απόηχο της παρέμβασης - πατριωτικού καλέσματος του Recep Tayyip Erdogan στον τουρκικού λαό να μετατρέψει στο εγχώριο νόμισμα το συνάλλαγμα που έχει στην κατοχή του.
Η τουρκική λίρα καταγράφει ενδοσυνεδριακά κέρδη 1,5% στις 3,3917 λίρες ανά δολάριο, έχοντας πετύχει άνοδο 2,1% την Τρίτη, φτάνοντας έτσι στα υψηλότερα επίπεδα από τις 24 Νοεμβρίου.
Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους Τούρκους πολίτες να πουλήσουν τα δολάριά τους και να αγοράσουν λίρες, ενώ σήμερα όξυνε τη ρητορική του, παρομοιάζοντας τις προσπάθειες της χώρας να στηρίξει το νόμισμά της με τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
«Η οικονομία μας έχει γίνει στόχος της ξένης συναλλαγματικής κερδοσκοπίας», είπε, μιλώντας από την Άγκυρα.
«Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ στην επιχείρηση al-Bab της Τουρκίας και τις προσπάθειες να σταματήσουμε την κερδοσκοπία στην αγορά συναλλάγματος», προσέθεσε, ενώ τόνισε «αν αγαπάς αυτή τη χώρα, αν αγαπάς αυτόν τον λαό, τότε φίλε μου, πρέπει να αλλάξεις {τα νομίσματά σου} σε τουρκικές λίρας».



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης