Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Βρετανία από το Λουξεμβούργο μεταφέρει την παγκόσμια εκτός ΗΠΑ φορολογική της έδρα η McDonald's

Στη Βρετανία από το Λουξεμβούργο μεταφέρει την παγκόσμια εκτός ΗΠΑ φορολογική της έδρα η McDonald's
Η φορολογική συμπεριφορά της σημερινής εκτός ΗΠΑ φορολογικής έδρας των McDonald's στο Λουξεμβούργο τελεί υπό επίσημη έρευνα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από προχθές Τρίτη 6/12
Να μεταφέρει την παγκόσμια εκτός ΗΠΑ φορολογική της έδρα από το Λουξεμβούργο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποφάσισε η γιγαντιαία αλυσίδα ταχυφαγείων (fast food) McDonald's, όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016.
Η νέα εταιρεία συμμετοχών θα πληρώνει φόρο στη Βρετανία επί των εσόδων της από δικαιώματα εκμετάλλευσης σημάτων της που εισπράττει από όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται παγκοσμίως, εκτός αυτής των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την ίδια την McDonald's, επέλεξε το Ηνωμένο Βασίλειο για νέα φορολογική έδρα των εκτός ΗΠΑ δραστηριοτήτων της, επειδή διαθέτει στο Λονδίνο «σημαντικό αριθμό προσωπικού».
Επισημαίνεται, ότι η φορολογική συμπεριφορά της σημερινής εκτός ΗΠΑ φορολογικής έδρας των McDonald's στο Λουξεμβούργο τελεί υπό επίσημη έρευνα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από προχθές Τρίτη 6/12, με την Κομισιόν να ισχυρίζεται πως έχει ενδείξεις ότι η φορολογική σχέση της εταιρείας με το Λουξεμβούργο παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες περί παροχής κρατικής βοήθειας.
Όπως επεσήμανε η McDonald's, η νέα εταιρεία συμμετοχών που θα δημιουργήσει στο Λονδίνο θα έχει «ευθύνη για την πλειονότητα των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης που εισπράττονται από την αδειοδότηση των διεθνών πνευματικών δικαιωμάτων της εταιρείας εκτός των ΗΠΑ».
Σύμφωνα με εκπρόσωπο των McDonald's, η επιλογή αλλαγής στη φορολογική δικαιοδοσία δεν σχετίζεται με κάποιον μικρότερο συντελεστή εταιρικού φόρου, αλλά με τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων της εταιρείας.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η ενοποιημένη δομή θα είναι διοικητικά απλούστερη και θα μειώσει τα έξοδα, βελτιώνοντας την ευελιξία».
Έτσι, το γραφείο των McDonald's στο Λουξεμβούργο θα διατηρήσει μόνο την ευθύνη της διαχείρισης των καταστημάτων στη συγκεκριμένη χώρα, ενώ όλες οι άλλες αρμοδιότητές του θα μεταφερθούν στη νέα βρετανική εταιρεία συμμετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης