Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επενδυτικό ταμείο 73 δισ. δολαρίων για επιχειρήσεις δημιουργεί η Τουρκία

Επενδυτικό ταμείο 73 δισ. δολαρίων για επιχειρήσεις δημιουργεί η Τουρκία
Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε, επίσης, καθυστερήσεις στην αύξηση του κατώτατου μισθού και την επιστροφή του φόρου για τον κατασκευαστικό τομέα
Στη δημιουργία επενδυτικού ταμείου, ύψους 73 δισ. δολαρίων, για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας προχωρά η Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Financial Times, στην ηλεκτρονική έκδοσή της.
Ειδικότερα, η τουρκική κυβέρνηση προτίθεται να επεκτείνει 250 δισ. λίρες - περίπου 73 δισ. δολάρια - σε πίστωση προς τον ιδιωτικό τομέα, με στόχο να αντισταθμιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις ροές κεφαλαίων από την εξασθένιση της τουρκικής λίρας.
Η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης έρχεται στον απόηχο της υπόσχεσης Recep Tayyip Erdogan ότι η οικονομική ανάπτυξη και όχι η πιο σφιχτή νομισματική πολιτική θα σώσουν τη χώρα από την επιβράδυνση.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Binali Yildirim ανακοίνωσε, επίσης, καθυστερήσεις στην αύξηση του κατώτατου μισθού και την επιστροφή του φόρου για τον κατασκευαστικό τομέα, στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος για την τόνωση της ανάπτυξης, μετά την προειδοποίηση των αναλυτών ότι η Τουρκία θα μπορούσε να δει συρρίκνωση του ΑΕΠ της για πρώτη φορά εδώ και τρία τρίμηνα.
Οι τράπεζες θα μπορούν να προχωρούν σε αναδιαρθρώσεις δανείων του ιδιωτικού τομέα, επισήμανε, επίσης, χωρίς, ωστόσο, να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Μετά τις ανακοινώσεις, η λίρα βρέθηκε εκ νέου σε αρνητικό έδαφος έναντι του δολαρίου, από 3,41 λίρες ανά δολάριο στις 3,49 λίρες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης