Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rajoy: Λιγότερη λιτότητα και έμφαση στην ανάπτυξη η συνταγή κατά του λαϊκισμού

Rajoy: Λιγότερη λιτότητα και έμφαση στην ανάπτυξη η συνταγή κατά του λαϊκισμού
Ο Ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «ο πιο σημαντικός στόχος είναι να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη και ενίσχυση της απασχόλησης»
Λιγότερη λιτότητα και περισσότερη έμφαση στην ανάπτυξη συστήνει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Mariano Rajoy, στο κυρίαρχο πολιτικό ρεύμα της Ευρώπης, αν θέλει να πολεμήσει τον λαϊκισμό, που εξαπλώνεται σε όλη την ήπειρο.
Σε συνέντευξη στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, ο Ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «ο πιο σημαντικός στόχος είναι να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη και ενίσχυση της απασχόλησης».
Το πρακτορείο Reuters σημειώνει πως ο Rajoy, που διανύει δεύτερη θητεία στον πρωθυπουργικό θώκο της Ισπανίας, ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης μειοψηφίας, υιοθέτησε πολιτικές λιτότητας, κατά την πρώτη του θητεία το 2011-2015, όταν η Ισπανία έβγαινε από τη βαθιά ύφεση.
Αποκαλώντας την κατάσταση στην Ιταλία «ένα χάος», λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Matteo Renzi, ο Rajoy υποστήριξε πως τα παραδοσιακά κόμματα στη Γαλλία και τη Γερμανία θα έχουν «το πάνω χέρι» έναντι των αντισυστημικών κινημάτων, όταν στηθούν οι κάλπες στις δύο χώρες το 2017.
«Αν τα παραδοσιακά κόμματα υπερασπιστούν τον εαυτό τους με την ίδια ενέργεια και τα ίδια ισχυρά επιχειρήματα, όπως οι αντίπαλοι του συστήματος, τότε τα πράγματα θα σταθεροποιηθούν», υποστήριξε ο Rajoy.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης