Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Τώρα που η οικονομία ανακάμπτει και οι συντάξεις θα αναπροσαρμοστούν

Κατρούγκαλος: Τώρα που η οικονομία ανακάμπτει και οι συντάξεις θα αναπροσαρμοστούν
Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλος, θεωρεί σημαντική τομή την παρέμβαση στο ασφαλιστικό που έκανε συνολικά η κυβέρνηση
«Είχαμε πει από την αρχή ότι τώρα που η οικονομία ανακάμπτει, μαζί με την οικονομία θα αρχίσουν και οι συντάξεις σιγά σιγά να αναπροσαρμόζονται προς το καλύτερο», υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.
«Τώρα βέβαια δεν έχουμε μια αναπροσαρμογή των συντάξεων, έχουμε όμως διανομή κοινωνικού πλεονάσματος, που δείχνει ότι αυτές οι προσπάθειες των δυο χρόνων αποδίδουν.
Μέχρι τώρα έχουμε προσπαθήσει να μοιράσουμε τα βάρη της κρίσης με δικαιότερο τρόπο, να ελαφρύνουμε τους φτωχότερους, τώρα ήρθε η ώρα όχι πια τα βάρη αλλά τα οφέλη που έχουμε από την προσπάθεια αυτή να τα μοιράζουμε πάλι με δίκαιο τρόπο, πάλι έχοντας στο μυαλό μας τους πιο αδύναμους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, ο κ. Κατρούγκαλος για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού σημείωσε πως δείχνουν «τη σταθερή αποφασιστικότητα της κυβέρνησής μας να παραμείνει στη γραμμή που έχει εξαρχής χαράξει υπέρ των αδυνάμων.
Ήταν κυριαρχικό μας δικαίωμα να διανείμουμε αυτό το πλεόνασμα του προϋπολογισμού όπως θέλαμε».
Υπογράμμισε δε, ότι «όχι απλώς αυτό δεν είναι κίνηση προεκλογική, είναι μια κίνηση που δίνει ένα σήμα στην άλλη πλευρά ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε πιέσεις που θεωρούμε ότι είναι αδικαιολόγητες πέρα της συγκυρίας της οικονομικής και κυρίως σε κατεύθυνση που πρόκειται να βλάψει την ελληνική οικονομία».
Ακόμη, δηλώνει ότι θεωρεί την παρέμβαση στο ασφαλιστικό που έκανε συνολικά η κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος  σημαντική τομή, ενώ για το Κυπριακό μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η ελληνική πλευρά λέει το αυτονόητο, ότι δεν μπορούμε να έχουμε λύση όσο παραμένουν τουρκικά στρατεύματα στο νησί και όσο δεν έχει καταργηθεί το απαράδεκτο καθεστώς των εγγυήσεων, που στην πραγματικότητα δίνει δυνατότητα μονομερούς επέμβασης στην Τουρκία, σε ένα κράτος που είναι μέλος της ΕΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης