Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Το ΔΝΤ να επιμείνει σε πλεονάσματα 1,5% και όχι σε νέα μέτρα λιτότητας

Τσίπρας: Το ΔΝΤ να επιμείνει σε πλεονάσματα 1,5% και όχι σε νέα μέτρα λιτότητας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι τα μέτρα για τους συνταξιούχους και την αναστολή του ΦΠΑ αποτελούν αυτονόητο δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης
Μήνυμα στους Θεσμούς να σεβαστούν τη συμφωνία του Ιουλίου 2015 έστειλε ο πρωθυπουργός και από την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαπραγματεύσεις και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει εφαρμόσει τη συμφωνία του Αυγούστου του 2015 και το ίδιο περιμένει και από τους Θεσμούς.
Επίσης, σημείωσε πως «το ΔΝΤ οφείλει να επιμείνει με παρρησία στη θέση του για πρωτογενή πλεονάσματα 1,5% μετά τη λήξη του προγράμματος, και όχι να πιέζει για πρόσθετα μέτρα λιτότητας».
«Σε μια περίοδο γενικευμένης αβεβαιότητας για την Ευρώπη, η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και η ανάπτυξή της δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τη νομοθέτηση νέων μέτρων που θα ισχύσουν μετά το 2018», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι αυτό θα τονιστεί και στις επαφές του στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι τα μέτρα για τους συνταξιούχους και την αναστολή του ΦΠΑ αποτελούν αυτονόητο δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης, όπως και υποχρέωσή της απέναντι σε κοινωνικά στρώματα που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, αλλά και απέναντι στους νησιώτες του ΒΑ Αιγαίου που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης.

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης