Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Ότι πράττουμε είναι στα πλαίσια της συμφωνίας – Να κάνουν το ίδιο και οι εταίροι

Τσίπρας: Ότι πράττουμε είναι στα πλαίσια της συμφωνίας – Να κάνουν το ίδιο και οι εταίροι
«Η κυβέρνηση έχει ορίζοντα 4ετίας και σαφή λαϊκή εντολή να προστατεύσει το λαϊκό συμφέρον και την κοινωνική συνοχή»
Νέα επίθεση κατά των δανειστών αλλά και της ελληνικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, στις δηλώσεις που πραγματοποίησε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τους δημάρχους των συνοικιών και της υπαίθρου της Θεσσαλονίκης.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, όλα όσα πράττει η κυβέρνηση «είναι απολύτως μέσα στα πλαίσια της συμφωνίας» που τηρεί.
«Τη συμφωνία πρέπει να τηρήσουν και οι εταίροι μας», συμπλήρωσε, καλώντας τους δανειστές να σεβαστούν και τις δικές τους δεσμεύσεις.
Στη συνέχεια έβαλε στο στόχαστρο τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, σχολιάζοντας πως «είναι παράλογο να ακούμε από την αντιπολίτευση όσα λένε οι πιο ακραίοι από τους δανειστές μας».
Επίσης, ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση πως «η κυβέρνηση έχει ορίζοντα 4ετίας και σαφή λαϊκή εντολή να προστατεύσει το λαϊκό συμφέρον και την κοινωνική συνοχή».
Στο πλαίσιο των δηλώσεων του ο Έλληνας πρωθυπουργός προανήγγειλε και την έναρξη προγραμμάτων παροχής γευμάτων για 30.000 παιδιά της Θεσσαλονίκης:
«Με απόφαση της κυβέρνησης, το πρόγραμμα των "Σχολικών Γευμάτων" επεκτείνεται πλέον και στην ευρύτερη περιοχή της Δ. Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα αφορά 151 Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καλύπτοντας το σύνολο του σχολικού πληθυσμού,δηλαδή 29.152 μαθητές & μαθήτριες».
Ο πρωθυπουργός το μεσημέρι θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης