Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici: Η συμφωνία του Eurogroup δεν αλλάζει από τα μέτρα που αποφάσισε ο Τσίπρας

Moscovici: Η συμφωνία του Eurogroup δεν αλλάζει από τα μέτρα που αποφάσισε ο Τσίπρας
«Τα μέτρα στήριξης δεν αντιτίθενται στις αποφάσεις για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους»
Κόντρα στο γενικότερο κλίμα αντιδράσεων που έχει ξεσηκώσει στο στρατόπεδο των δανειστών η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού για παροχή στήριξης σε συνταξιούχους και νησιά, ο Pierre Moscovici παρουσιάζεται ψυχραιμότερος.
«Στα μάτια μου οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα», σχολίασε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπληρώνοντας τα μέτρα στήριξης «δεν αντιτίθενται στις αποφάσεις για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Το Μαξίμου χαιρετά τις δηλώσεις του Γάλλου Επίτροπου

«Η δήλωση του Ευρωπαίου Επίτροπου, Pierre Moscovici, αργά σήμερα το απόγευμα, στο γαλλικό πρακτορείο AFP, αποκαθιστά την πραγματικότητα και έρχεται σε αντίθεση με τους ακραίους κύκλους που προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη διαπραγμάτευση», αναφέρουν χαρακτηριστικά κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, για να συμπληρώσουν:
«Οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ενώ ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε η απαραίτητη ελάφρυνση του χρέους δεν έρχεται σε αντίθεση με την κοινωνική συνοχή που αναμένει ο ελληνικός λαός».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης