Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Merkel έχει αναλώσει πολιτικό κεφάλαιο για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ

Bloomberg: Η Merkel έχει αναλώσει πολιτικό κεφάλαιο για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε «γενναίες αποφάσεις από όλους τους εταίρους» προκειμένου να δείξουν στους επενδυτές «πως η κρίση έχει τελειώσει»
Η Angela Merkel ανανέωσε τη δέσμευσή της να βοηθήσει την Ελλάδα σε ό,τι αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, μένοντας ουδέτερη στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τους δανειστές.
Τα παραπάνω υποστηρίζει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο αναφέρεται σε εκτενές άρθρο του για τη σημερινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και της Γερμανίδας Καγκελαρίου.
«Η Ελλάδα περνά από μία φάση που δεν είναι εύκολη», δήλωσε η κα Merkel, ενώ ταυτόχρονα θύμισε πως οι δύο χώρες μοιράζονται τον στόχο της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.
Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως η Ελλάδα, η οποία βυθίστηκε στην κρίση χρέους της ζώνης του ευρώ το 2010, δεν πρέπει να διολισθήσει και πάλι στην αβεβαιότητα.
Επίσης, όπως επισημαίνει και το Bloomberg, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε «γενναίες αποφάσεις από όλους τους εταίρους» προκειμένου να δείξουν στους επενδυτές «πως η κρίση έχει τελειώσει».
Σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση μεταξύ Αθήνας και δανειστών για τα έκτακτα μέτρα στήριξης σε χαμηλοσυνταξιούχους και νησιά, η κα ά, η κα Merkel σχολίασε πως «αυτό δεν είναι το μέρος όπου θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις»…
«Αυτό θα το αποφασίσουν τα θεσμικά όργανα και το Eurogroup», συμπλήρωσε.
Το πρακτορείο αναφέρει στη συνέχεια πως, σύμφωνα με όσα διαμήνυσε ο κυβερνητικός αξιωματούχος στις Βρυξέλλες, ο κ. Τσίπρας «δε θα αφήσει τους πιστωτές να χαλάσουν την αρμονική σχέση που έχει με την κα Merkel».
Το Bloomberg υπενθυμίζει πως μετά την είδηση για την ακύρωση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους παρατηρήθηκε μία ραγδαία πτώση στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά και τα κρατικά ελληνικά ομόλογα.
«Ο κ. Τσίπρας ίσως γλίτωσε τη "σφαίρα"…
Το να προχωρά σε παροχές ίσως του χαρίσει μία μικρή "ανάπαυλα", καθώς οι δημοσκοπήσεις για τη δημοτικότητά του κατρακυλούν», σχολιάζει το πρακτορείο, για να συνεχίσει:
«Η πρόοδος σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του προγράμματος στην Ελλάδα είχε ευεργετικά αποτελέσματα που ενισχύουν την προοπτική της οικονομικής ανάκαμψης και της οριστικής εξόδου από την κρίση, και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να σταματήσει αυτή η πρόοδος, ανέφερε η Τράπεζα της Ελλάδα σε έκθεσή της».
Καταλήγοντας, σημειώνεται πως η κα Merkel έχει αφιερώσει σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, με την υποστήριξη τριών προγραμμάτων διάσωσης…

Το σχετικό δημοσίευμα: 



Η ζώνη Σένγκεν και το προσφυγικό:

-1x-1

Εγκλωβισμένα στην αβεβαιότητα τα ελληνικά ομόλογα: 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης