Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαξίμου: Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συμβιβαστεί υπό τον όρο να μην υπάρξουν νέα μέτρα

Μαξίμου: Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συμβιβαστεί υπό τον όρο να μην υπάρξουν νέα μέτρα
Η ελληνική κυβέρνηση έχει βάσιμους λόγους να πιστεύει ότι το Βερολίνο θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα επιτρέψει το μπλοκάρισμα της αξιολόγηση
"Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να βρεθεί το σημείο του συμβιβασμού, που θα αφήνει όλες τις πλευρές εν μέρει ικανοποιημένες, με εκατέρωθεν υποχωρήσεις, αλλά με τον όρο να μην περιλαμβάνονται στη συμφωνία εκ των προτέρων νομοθέτηση μέτρων που ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".
Αυτό αποκαλύπτουν πηγές του Μαξίμου σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, τονίζοντας ότι τα μέτρα που αξιώνει το Ταμείο είναι «πολιτικά αδιανόητα, κοινωνικά καταστροφικά και οικονομικά παράλογα».
«Από εκεί και πέρα συζητάμε το συμβιβασμό», συμπλήρωσε η ίδια πηγή.
Συνεπώς, θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλες τις πλευρές ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα αυτό, όσες πιέσεις και αν της ασκηθούν.
Η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει βάσιμους λόγους να πιστεύει ότι και αυτή τη φορά, το Βερολίνο θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα επιτρέψει το μπλοκάρισμα της διαδικασίας όσον αφορά στην αξιολόγηση.
Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι την περίοδο που η Ευρώπη να διανύει μια γενικότερη φάση αποσταθεροποίησης (προσφυγικό, θέματα ασφάλειας, οικονομικά ζητήματα) σε μια εκλογική μάλιστα, χρονιά (το 2017) για τις σημαντικότερες χώρες της ηπείρου μας, το εύλογο είναι ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν θα επιθυμεί την αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης, κατά τρόπο τεχνητό μάλιστα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης