Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Τουλάχιστον 25 νεκροί και 36 τραυματίες από συγκρούσεις στρατιωτών και ρωσόφιλων αυτονιμιστών

Ουκρανία: Τουλάχιστον 25 νεκροί και 36 τραυματίες από συγκρούσεις στρατιωτών και ρωσόφιλων αυτονιμιστών
Οι ένοπλες συγκρούσες έλαβαν χώρα στην περιοχή Σβιτλοντάσκ του Νόνετσκ, στα ανατολικά της χώρας
Τουλάχιστον 25 νεκροί, καθώς και 36 τραυματίες ήταν ο τραγικός απολογισμός των ένοπλων συγκρούσεων που έλαβαν χώρα τηην Κυριακή (18/12) μεταξύ ουκρανών στρατιωτών και ρωσόφιλων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση, οι συγκρούσεις έλάβαν χώρα στην περιοχή Σβιτλοντάσκ του Ντόνετσκ, στα ανατολικα΄της χώρας, όταν οι ρωσόφιλοι αυτονομιστές επιτέθηκαν με οβίδες και βαρύ οπλισμό έναντι των στρατιωτών.
Από την πλευρά των ουκρανών στρατιωτών, οι απώλειες ανέρχονται σε πέντε νεκρούς και έξι τραυματίες, την ίδια στιγμή που ο αντίστοιχος αριθμός των ρωσόφιλων ανταρτών υπολίζεται περίπου στους 20 νεκρούς και τους 30 τραυματίες.
Από τον Μάρτιο του 2014, όταν και η περιοχή της Κριμαίας ζήτησε να ανεξαρτητοποιηθεί από την Ουκρανία και να προσαρτηθεί στη Ρωσία, η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία βρίσκεται μονίμως στο κόκκινο, με τις ένοπλες συκρούσεις να αποτελούν συχνό φαινόμενο.
Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών έχουν στοιχήσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε περίπου 9.700 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης