Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Αναλήψεις έως 50 ευρώ τη βδομάδα περιείχε το σχέδιο Schaeuble για το Grexit

Βενιζέλος: Αναλήψεις έως 50 ευρώ τη βδομάδα περιείχε το σχέδιο Schaeuble για το Grexit
Επίσης, τόνισε πως τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος είναι «κοροϊδία»
«Δελτίο» αναλήψεων μετρητών έως 8 ευρώ ημερησίως αλλά και οριακή λειτουργία των νοσοκομείων περιείχε το σχέδιο του Wolfgang Schaeuble για την εθελούσια έξοδο της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα το 2011, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ως υπουργός Οικονομικών τότε, άκουσε εις διπλούν τις παραπάνω προτάσεις από το Γερμανό ομόλογό του την περίοδο 2011 – 2012, στο πλαίσιο της μετάβασης της Ελλάδας σε ένα εθνικό νόμισμα.
«Ο κ. Schaeuble μου έθεσε το θέμα δύο φορές.
Σε μια συνάντηση το καλοκαίρι του 2011 που μετείχαν εγώ με τον κ. Ζαννιά και οι κ.κ. Schaeuble και Asmussen (μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Κ.Τ.), ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μας πρότεινε μήπως πάμε στην δραχμή.
Μου είπε πως θα υπάρξει κρίση και πως μπορούν να βοηθήσουν με κάποια δισ. ευρώ και ένα καραβάνι αεροπορικό – μια αερογέφυρα – για να λύνει τα προβλήματα νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών και πως θα παίρνουμε από τις τράπεζες σφραγισμένα ευρώ – μη εμπορεύσιμα μέχρι την τύπωση εθνικού νομίσματος.
Αυτό σημαίνει 50-60 ευρώ την εβδομάδα.
Μπορεί να το δεχτεί κανείς αυτό το πράγμα;
Άλλο να μπεις στην ΟΝΕ και άλλο να βγεις.
Είναι τελείως διαφορετική υπόθεση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
Επίσης, μιλώντας στη Βουλή, τόνισε πως τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος είναι «κοροϊδία»:
«Μας κοροϊδεύουν.
Οι Ευρωπαίοι μας σερβίρουν «τα παλιά ξαναζεσταμένα.
Τώρα ζητάμε τις εγγυήσεις του 2012 αλλά δεν μας τις δίνουν, διότι υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης καθώς η κυβέρνηση δεν διατηρεί μια ευθύγραμμη πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης