Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Επιμένει η Phoenix Capital: Οι επενδυτές βαδίζουν… σαν τα πρόβατα σε σφαγή

Επιμένει η Phoenix Capital: Οι επενδυτές βαδίζουν… σαν τα πρόβατα σε σφαγή
Πριν τα τέλη του Ιανουαρίου 2017 έρχεται μακελειό στις αγορές, σύμφωνα με την Phoenix Capital
Οι επενδυτές βαδίζουν… σαν τα πρόβατα σε σφαγή.
Τη δυσοίωνη αυτή εκτίμηση διατυπώνει η εταιρεία ανεξάρτητων χρηματοοικονομικών ερευνών Phoenix Capital, επιμένοντας πως ως τα τέλη του ερχόμενου Ιανουαρίου έρχεται μακελειό στις αγορές.
Αναλυτικότερα, σημειώνει πως είναι επίσημο: οι επενδυτές είναι «all in» στο ράλι της αγοράς.
Σύμφωνα με την TrimTabs Investment Research, από τις 8 Νοεμβρίου έως το 5 Δεκεμβρίου, οι επενδυτές «έριξαν» 97,6 δισ. δολάρια σε ETFs τοποθετημένα σε αμερικανικές μετοχές.
Για να υπάρξει σύγκριση, συνολικά το 2016 το αντίστοιχο ποσό ανήλθε στα 61,5 δισ. δολάρια.
Αυτό είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της μανίας.
Και ως συνήθως, οι ιδιώτες επενδυτές βαδίζουν σε μια καταστροφή σαν τα πρόβατα στη σφαγή.
Το αμερικανικό δολάριο βρίσκεται τώρα πάνω από τις 103 μονάδες.
Τα επίπεδα αυτά συνιστούν ένα τεράστιο πρόβλημα για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ιδίως στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

GPC122016.png

Για να στηρίξει την εκτίμησή της, η Phoenix Capital επικαλείται δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal περί της αγοράς ομολόγων της Κίνας.
«Οι αποδόσεις των κινεζικών ομολόγων εκτινάχθηκαν στα ύψη και οι αρχές σταμάτησαν τις συναλλαγές σε ορισμένα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για πρώτη φορά την Πέμπτη, καθώς οι ρευστοποιήσεις στην παγκόσμια αγορά επιδεινώθηκαν, μία ημέρα αφότου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έκανε λόγο μια ταχύτερο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων τον επόμενο χρόνο», έγραψε η WSJ, με την Phoenix Capital να κάνει λόγο για «κραχ» στην αγορά ομολόγων της Κίνας.
Η όλη κατάσταση αρχίζει να μοιάζει πολύ με τον Αύγουστο του 2015, λίγο προτού η Κίνα προχωρήσει σε τρομακτική υποτίμηση του γουάν, οδηγώντας τα παγκόσμια χρηματιστήρια σε κατάρρευση.
Η Phoenix Capital εκτιμά πως έρχεται μια παρόμοια κατάρρευση, πριν τα τέλη Ιανουαρίου του 2017 και πως το 99% των επενδυτών θα την πατήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης