Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση της ενόψει Brexit η Merkel – Αντιτίθεται σε ειδικές συμφωνίες

Σκληραίνει τη στάση της ενόψει Brexit η Merkel – Αντιτίθεται σε ειδικές συμφωνίες
Η κα Merkel εστίασε την προσοχή της κυρίως στις τράπεζες και τις αυτοκινητοβιομηχανίες
Ολοένα και σκληραίνει τη στάση της ενόψει των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε. η Angela Merkel, στέλνοντας έτσι ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση της Theresa May.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα μεταδίδει το Bloomberg, η Γερμανίδα Καγκελάριος, σε συνάντηση που είχε σήμερα 21 Δεκεμβρίου με βουλευτές, εξέφρασε την άποψη πως η ηγεσία της χώρας της πρέπει να αντιταχθεί σε οποιαδήποτε προσπάθεια εδικής συμφωνίας των εγχώριων εταιρειών με το Ηνωμένο Βασίλειο, όση πίεση κι αν υπάρξει από τον επιχειρηματικό κόσμο.
Η κα Merkel εστίασε την προσοχή της κυρίως στις τράπεζες και τις αυτοκινητοβιομηχανίες, τις εταιρείες δηλαδή που αποτελούν κινητήριες δυνάμεις της γερμανικής αλλά και της βρετανικής οικονομίας.
Σημειώνεται πως ήδη το Βερολίνο έχει ξεκαθαρίσει προς την Theresa May η συμφωνία για την πρόσβαση στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά θα είναι συνολική και όχι τμηματική.
Εξηγώντας, η πλήρης πρόσβαση στην ενιαία αγορά θα προϋποθέτει αποδοχή των τεσσάρων θεμελιωδών ελευθεριών της Ε.Ε. από το Λονδίνο, κάτι στο οποίο η βρετανική αντιτίθεται σθεναρά.
Να επισημανθεί πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στο Βασίλειο παρήγαγαν 1,59 εκατομμύρια οχήματα (για τη Βρετανία) στη Γερμανία το 2015, όταν ο αντίστοιχος αριθμός από τους Γερμανούς κατασκευαστές ήταν 5,56 εκατομμύρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης