Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Στόχος μας να κλείσει η β' αξιολόγηση στο τέλος Ιανουαρίου – Στο QE η Ελλάδα τον Μάρτιο 2017

Τσίπρας: Στόχος μας να κλείσει η β' αξιολόγηση στο τέλος Ιανουαρίου – Στο QE η Ελλάδα τον Μάρτιο 2017
«Για να προχωρήσει μια κυβέρνηση σε εκλογές πρέπει να υπάρχει λόγος, αυτός ο λόγος δεν υπάρχει, δεν έχουμε χόμπι τις εκλογές»
Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να κλείσει η β' αξιολόγηση του 3ου προγράμματος διάσωσης για τη χώρα μας στο τέλος του Ιανουαρίου 2017, σύμφωνα με όσα διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Αμέσως μετά τη σημερινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση, ο Έλληνας πρωθυπουργός προχώρησε σε μια άτυπη ενημέρωση προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αφού δέχθηκε έναν καταιγισμό ερωτήσεων για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.
«Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η αξιολόγηση έως το τέλος Ιανουαρίου. Αυτό θέλουμε, για αυτό παλεύουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ και προανήγγειλε ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης τον Μάρτιο.
Απαντώντας σε ερώτηση αν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλε την επιστολή στους Θεσμούς για την «13η σύνταξη» ο κ. Τσίπρας ανέφερε:
«Υποθέτω την έχει στείλει, του έχω εμπιστοσύνη».
Επίσης, ο κ. Τσίπρας απάντησε και στο ερώτημα αν υπάρχει ζήτημα εκλογών λέγοντας ότι «δεν είναι στις προθέσεις μας και εφόσον δεν είναι, πώς θα πάμε σε εκλογές;»:
«Για να προχωρήσει μια κυβέρνηση σε εκλογές πρέπει να υπάρχει λόγος, αυτός ο λόγος δεν υπάρχει, δεν έχουμε χόμπι τις εκλογές».
Καταλήγοντας, αφού σημείωσε πως το επόμενο έτος θα είναι «μια χρονιά πραγματικής οικονομίας», ο πρωθυπουργός σχολίασε πως το 2017 θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική ατζέντα, να ανοίξουμε την κουβέντα για την συνταγματική αναθεώρηση και να προχωρήσουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης