Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βέτο» από τον Obama στη άντληση πετρελαίου σε περιοχές της Αρκτικής και του Ατλαντικού

«Βέτο» από τον Obama στη άντληση πετρελαίου σε περιοχές της Αρκτικής και του Ατλαντικού
Αν και ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος Donald Trump δε διακρίνεται για την… οικολογική του συνείδηση, η απόφαση είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί
Ως «διά παντός απαγορευμένες» για την άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου όρισε περιοχές της Αρκτικής και του Ατλαντικού Ωκεανού ο απερχόμενος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Barack Obama.
Η πρωτοβουλία αυτή βασίζεται σε νομοθεσία του 1953, βάσει της οποίας επιτρέπεται ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. να ενεργοποιήσει τη δια παντός απαγόρευση εξόρυξης πετρελαίου στις υπεράκτιες περιοχές της χώρας.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως πρόκειται για μια απόφαση που αποσκοπεί στην «ενδυνάμωση και βιωσιμότητα της οικονομίας και του οικοσυστήματος της Αρκτικής.
Στο ίδιο κλίμα, ο Καναδάς προχώρησε και αυτός σε παρόμοια μέτρα για τις δικές του υπεράκτιες κτήσεις, με τη διαφορά όμως ότι ο σχετικός νόμος της χώρας θα αναθεωρείται κάθε πέντε χρόνια.
Αν και ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος Donald Trump δε διακρίνεται για την… οικολογική του συνείδηση, η απόφαση του κ. Obama είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης