Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cazeneuve: Τα κοινωνικά μέτρα του Αλ. Τσίπρα δεν θέτουν σε κίνδυνο τις δεσμεύσεις της Ελλάδας

Cazeneuve: Τα κοινωνικά μέτρα του Αλ. Τσίπρα δεν θέτουν σε κίνδυνο τις δεσμεύσεις της Ελλάδας
Ο Γάλλος πρωθυπουργός υποστήριξε πως «εμπιστεύεται απόλυτα την ικανότητα της Ελλάδας να επωμιστεί τις ευθύνες της και την ικανότητα της ΕΕ να (της) το αναγνωρίσει»
Τη θέση ότι τα κοινωνικά μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας δε θέτουν σε κίνδυνο τις δεσμεύσεις της Ελλάδας έναντι των εταίρων της υπερασπίστηκε ο Bernard Cazeneuve, πρωθυπουργός της Γαλλίας, μιλώντας σήμερα, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στο γαλλικό κοινοβούλιο.
Όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε - σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ - «ο επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης έλαβε αυτά τα μέτρα με όρους σύμφωνα με τους οποίους η Γαλλία θεωρεί ότι δεν τίθενται σε κίνδυνο οι αντικειμενικοί στόχοι που οφείλει να προσεγγίσει η Ελλάδα, δεδομένων των δεσμεύσεών που έχει λάβει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Στη συνέχεια, ο Cazeneuve, ο οποίος ανέλαβε χρέη πρωθυπουργού μετά την παραίτηση Valls, επισήμανε ότι η Γαλλία «θα λειτουργήσει εντός της ΕΕ με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποκατασταθούν τα δεδομένα, ώστε οι χώρες της ΕΕ να έχουν δίκαιες και ισορροπημένες θέσεις και ώστε η Ελλάδα να λάβει τη στήριξη της ΕΕ και πρωτίστως της γαλλικής κυβέρνησης».
Μάλιστα, ο Γάλλος πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του πως η χώρα του «θα πείσει την Ένωση, να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση».
Ο ίδιος υποστήριξε πως «εμπιστεύεται απόλυτα την ικανότητα της Ελλάδας να επωμιστεί τις ευθύνες της και την ικανότητα της ΕΕ να (της) το αναγνωρίσει».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης