Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 ετών «εκτοξεύτηκε» η παραγωγή αυτοκινήτων στη Βρετανία

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 ετών «εκτοξεύτηκε» η παραγωγή αυτοκινήτων στη Βρετανία
Ο συνολικός αριθμός των αυτοκινήτων που παρήγαγαν τα βρετανικά εργοστάσια στους πρώτους 11 μήνες του 2016 ξεπερνάει τα 1,6 εκατομμύρια, παραγωγή που είναι η μεγαλύτερη από το 1999
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 ετών ανήλθε η παραγωγή αυτοκινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, εν μέσω νέων προειδοποιήσεων ότι o κλάδος κινδυνεύει να απωλέσει επενδύσεις αν η συμφωνία Brexit που συνομολογηθεί με την Ε.Ε. αποδειχθεί κακή για αυτόν.
Σύμφωνα με στοιχεία της βρετανικής ένωσης παραγωγών και εμπόρων οχημάτων, SMMT, κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου του 2016 παρήχθησαν στη Βρετανία 169.247 αυτοκίνητα, αριθμός αυξημένος κατά 12,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο για τον Νοέμβριο του 2015.
Ο συνολικός αριθμός των αυτοκινήτων που παρήγαγαν τα βρετανικά εργοστάσια στους πρώτους 11 μήνες του 2016 ξεπερνάει τα 1,6 εκατομμύρια, παραγωγή που είναι η μεγαλύτερη από το 1999.
Η ανάπτυξη της αυτοκινητο-βιομηχανίας της Βρετανίας τον Νοέμβριο του 2016 φαίνεται να ήταν υγιής, καθώς ωφελήθηκε ισορροπημένα τόσο από αύξηση της εσωτερικής ζήτησης κατά 14% (σε 33.745 αυτοκίνητα), όσο και από αξιόλογη άνοδο 12,5% των εξαγωγών.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο 11μηνο του 2016 1,2 εκατ. αυτοκίνητα που παρήχθησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο προορίζονταν για εξαγωγές, κυρίως στην Ε.Ε..
Όπως προειδοποίησε η SMMT, ενδεχόμενος αποκλεισμός της βρετανικής αυτοκινητο-βιομηχανίας από ελεύθερη πρόσβαση στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά θα μπορούσε να οδηγήσει σε μέση αύξηση κόστους 1.500 στερλίνων (1.765 ευρώ) ανά νέο αυτοκίνητο για τους Βρετανούς καταναλωτές.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της SMMT, «αυτά τα τελευταία αποτελέσματα είναι το προϊόν αξιόλογων επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία λίγα χρόνια, τα οποία θα συνεχιστούν μόνον αν μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις ανταγωνιστικές εμπορικές συνθήκες που επέτρεψαν στο Ηνωμένο Βασίλειο να καταστεί μια ιστορία επιτυχίας στη βιομηχανία αυτοκινήτων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης