Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα άκουσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός

Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα άκουσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός
Εορταστικές μελωδίες άκουσαν ο ΠτΔ και ο πρωθυπουργός
Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα είπαν στον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, το Μουσικό σχολείο Αθήνας και η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας, ενώ η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και η Προεδρική Φρουρά  έψαλαν τα Κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  Πρ. Παυλόπουλο.
Στο Προεδρικό Μέγαρο έψαλαν επίσης τα Κάλαντα το Λύκειο Ελληνίδων, η Νεανική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, οι Θρακιώτες Αθηνών της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας «Κ. Κανάρης» και Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσιάς Ευβοίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μερακλήδες Περιφέρειας Άρτας» και ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης.
Μάλιστα, ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης επέλεξε μια μαντινάδα με αναφορές στον Πρόεδρο της Τουρκίας Τ. Erdogan για να ευχηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τι ζήτησε ο Τσίπρας από τους μαθητές

Το Μουσικό Σχολείο Αθήνας και η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας έψαλαν τα κάλαντα στον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα.
Πρώτα ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου της Αθήνας και αντάλλαξε μαζί τους ευχές για τα Χριστούγεννα.
Οι μαθητές ξεκίνησαν με τα αγγλικά κάλαντα  και όταν τελείωσαν ο κ. Τσίπρας τους είπε «αυτά είναι του ευρώ... Θέλω παραδοσιακά κάλαντα».
Μάλιστα, ρώτησε εάν υπάρχουν μαθητές που παίζουν μπουζούκι και συμπλήρωσε ότι «στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας που επισκέφθηκα ήταν τρεις μαθήτριες που έπαιζαν μπουζούκι».
Έτσι, οι μαθητές συνέχισαν με το «Ave Maria» και μετά, με τη συμμετοχή και άλλων μαθητών με παραδοσιακά όργανα, ακούστηκαν και τα παραδοσιακά «Καλήν εσπέραν Άρχοντες...».
Ο κ. Τσίπρας, φωτογραφήθηκε με τους μαθητές και έκανε δώρο στο σχολείο ένα πιάνο, αλλά και ατομικά δώρα.
Οι μαθητές του σχολείου προσέφεραν στον πρωθυπουργό δώρα , μεταξύ των οποίων και ένα πίνακας του Φασιανού.
Στη συνέχεια, η μπάντα του Δήμου Αμφιλοχίας έπαιξε τα κάλαντα και παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κατόπιν ευχήθηκαν στον πρωθυπουργό χρόνια πολλά και καλή δύναμη , ενώ του ζήτησαν να επισκεφθεί γρήγορα την πόλη τους.
Σημειώνεται ότι παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, οι υπουργοί Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης και Χρ. Βερναρδάκης και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης,  Στ. Πιτσιόρλας.



www.bankingnbews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης