Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Αύξηση +1,5% στη βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο 2016

Ιαπωνία: Αύξηση +1,5% στη βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο 2016
Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η εν λόγο άνοδος αποτελεί σημάδι ελαφριάς ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας
Αύξηση κατά +1,5% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο του 2016, σύμφωνα με τα σημερινά (28/12) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας, γεγονός που καταδεικνύει ότι η δραστηριότητα της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως εξακολουθεί να ανακάμπτει.
Η άνοδος ήταν ελαφρώς μικρότερη σε σχέση με την αύξηση της τάξεως του +1,7% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι, ενώ έρχεται μετά από έναν μήνα όπου η παραγωγή είχε παραμείνει στάσιμη σε μηνιαία βάση.
Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η εν λόγο άνοδος αποτελεί σημάδι ελαφριάς ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας, καθώς δέχεται ώθηση από τη μεγαλύτερη ζήτηση των ηλεκτρονικών ειδών από τις χώρες του εξωτερικού και την ανάκαμψη της εσωτερκής ζήτησης για είδη αυτοκινήτου.
Αναλυτικότερα, η παραγωγή ηλεκτρονικών ειδών αυξήθηκε κατά +3,6%, καταγράφοντας τον δεύτερο συνεχόμενη μήνα ανόδου, την ίδια στιγμή που οι εξοπλισμοί μεταφορών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και τα αυτοκίνητα, αυξήθηκαν κατά +2% τον Νοέμβριο, έναντι πτώσης -0,6% τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, άνοδος κατά +1,7% καταγράφηκε και στις λιανικές πωλήσεις, σηματοδοτώντας την πρώτη αύξηση από τον Φεβρουάριο, ενώ ενισχυμένες παρουσιάστηκαν και οι εγχώριες πωλήσεις στα είδη ένδυσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης