Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: O παράγοντας «Trump» θα καθορίσει την απόδοση των αναδυόμενων αγορών το 2017

CNBC: O παράγοντας «Trump» θα καθορίσει την απόδοση των αναδυόμενων αγορών το 2017
Οι αναδυόμενες αγορές μπορεί να αποδειχθούν μια καλή επενδυτική ευκαιρία τη νέα χρονιά, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί από τη διακυβέρνηση του νέου προέδρου των ΗΠΑ
O παράγοντας «Trump» θα καθορίσει την απόδοση των αναδυόμενων αγορών το 2017, σχολιάζουν αναλυτές στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Οι αναδυόμενες αγορές μπορεί να αποδειχθούν μια καλή επενδυτική ευκαιρία τη νέα χρονιά, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί από τη διακυβέρνηση του νέου προέδρου των ΗΠΑ.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η εικόνα θα βελτιωθεί το 2017, επικαλούμενοι την ισχυρότερη ανάπτυξη σε κάποιες αναδυόμενες οικονομίες, ενώ σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η πολιτική σταθερότητα και η επιχειρηματική κερδοφορία.
Ωστόσο, η εκλογή του Donald Trump και η πιθανότητα μιας προστατευτικής πολιτικής κρύβουν κινδύνους.
Όπως εξηγεί η Emily Whiting η οποία διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο στην JP Morgan, η βελτίωση στις προοπτικές της ανάπτυξης στηρίζει την αισιοδοξία. ωστόσο οι πολιτική Trump θα επηρεάσει την απόδοση των αναδυόμενων αγορών.
Υπενθυμίζεται ότι την εκλογή Trump ακλούθησε sell off στις αναδυόμενες αγορές και στα νομίσματα.
Η εικόνα αναμένεται να ξεκαθαρίσει μόλις ο νέο πρόεδρος των ΗΠΑ αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του στις 17 Ιανουαρίου 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης