Τελευταία Νέα
Οικονομία

Kazimir (Σλοβακία): Οι πιστωτές είναι αυστηροί, αλλά δίκαιοι - Με τις μονομερείς ενέργειες η Αθήνα δε βοηθά

Kazimir (Σλοβακία): Οι πιστωτές είναι αυστηροί, αλλά δίκαιοι - Με τις μονομερείς ενέργειες η Αθήνα δε βοηθά
Ψυχραιμία για το ζήτημα του ιταλικού τραπεζικού συστήματος συνιστά ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας
Αυστηρός απέναντι στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Peter Kazimir, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό Μέσο Ενημέρωσης.
Ο Σλοβάκος υπουργός παραδέχτηκε πως οι πιστωτές της χώρας είναι αυστηροί, τόνισε, ωστόσο, πως είναι δίκαιοι, ενώ επισήμανε ότι με τις μονομερείς ενέργειες η Αθήνα δε βοηθά την κατάσταση.
Πιο συγκεκριμένα, ο Kazimir αναφέρθηκε στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μοιράσει το πλεόνασμα στους χαμηλοσυνταξιούχους, απόφαση που δημιούργησε τριβές και προβλήματα με τους θεσμούς, τονίζοντας πως «στέλνει λάθος μήνυμα, σε έναν αριθμό κρατών-μελών της Ευρωζώνης, στα οποία μάλιστα έρχονται και εκλογές».
Όπως προσέθεσε, υπό μία σκοπιά θέμα αλληλεγγύης και μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ένταση σε χώρες, που είναι πιστωτές-κλειδιά της Ελλάδας.
«Μια τέτοια κίνηση δε μπορεί να θεωρηθεί φιλική», σχολίασε ο Σλοβάκος υπουργός, ο οποίος γενικά κρατά μια λιγότερο φιλική στάση προς την Ελλάδας.
Πάντως, ο ίδιος τόνισε πως το σχέδιο είναι ξεκάθαρο, όσον αφορά στο πρόγραμμα διάσωσης, και το ζήτημα είναι θέμα υλοποίησης εκ μέρους της Ελλάδας και προθυμίας να βοηθήσουν εκ μέρους των δανειστών.
Παράλληλα, ο Kazimir αναφέρθηκε και στην Ιταλία, τονίζοντας πως, σε σύγκριση με άλλες χώρες που βρέθηκαν σε δυσμενή κατάσταση, έχει το πλεονέκτημα ότι είναι μια πλούσια χώρα.
Ωστόσο, εξέφρασε έντονη ανησυχία σχετικά με μία πιθανή κατάρρευση τράπεζας.
Ενώ αρχικά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και η παραίτηση Renzi προκάλεσε κάποιες «ρυτίδες στο μέτωπο», εντούτοις το πρόβλημα λύθηκε με τη νέα κυβέρνηση.
«Πλέον το ζήτημα είναι πως θα διαχειριστεί την κατάσταση», είπε.
Σε κάθε περίπτωση, ο Kazimir συνιστά ψυχραιμία για το τραπεζικό σύστημα της Ιταλίας, επισημαίνοντας πως πολλές τράπεζες έχουν ήδη πρόθυμους επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης