Τελευταία Νέα
Διεθνή

Poroshenko: Η Ρωσία διεξάγει κυβερνο-πόλεμο κατά της Ουκρανίας - 6.500 επιθέσεις το τελευταίο 2μηνο

Poroshenko: Η Ρωσία διεξάγει κυβερνο-πόλεμο κατά της Ουκρανίας - 6.500 επιθέσεις το τελευταίο 2μηνο
Κυβερνο-επίθεση στο ουκρανικό κρατικό λογιστήριο έθεσε εκτός λειτουργίας τα συστήματά του για πολλές ημέρες, οδηγώντας σε μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή συντάξεων και μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους
Περισσότερες από 6.500 ρωσικές κυβερνο-επιθέσεις διαδικτυακής πειρατείας φέρεται να έχει δεχθεί η Ουκρανία το τελευταίο δίμηνο, αν πιστέψουμε τις σχετικές κατηγορίες που εξαπέλυσε κατά της Ρωσίας σήμερα Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016 ο Ουκρανός πρόεδρος, Petro Poroshenko.
Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών διαθέτουν στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στη διεξαγωγή κυβερνο-επιθέσεων κατά της Ουκρανίας σε ολόκληρη τη χώρα.
Τον τρέχοντα μήνα, η Ουκρανία φέρεται να δέχθηκε επιθέσεις κυβερνο-πειρατείας σε κρίσιμες υπηρεσίες των υπουργείων Οικονομικών, Άμυνας και στο κεντρικό κρατικό λογιστήριο, απ' όπου κατανέμεται η χρηματοδότηση των κυβερνητικών οργανισμών.
Μάλιστα, η επίθεση στο τελευταίο έθεσε εκτός λειτουργίας τα συστήματά του για πολλές ημέρες, κάτι που οδήγησε σε μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή συντάξεων και μισθών στους δημόσιους υπαλλήλους της Ουκρανίας.
Σε μια άλλη περίπτωση κυβερνο-πειρατείας, άγνωστοι εξουδετέρωσαν το δίκτυο διανομής ηλεκτρισμού σε περιοχή της ουκρανικής πρωτεύουσας, Κίεβο, αφήνοντάς την στο σκοτάδι για πολλές ώρες, σύμφωνα με την περιφερειακή εταιρεία ηλεκτρισμού Prykarpattyaoblenergo.
Μιλώντας στο συμβούλιο εθνικής ασφάλειας και άμυνας, ο Poroshenko αναφέρθηκε σε άμεση και έμμεση συμμετοχή των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας στη διεξαγωγή κυβερνο-πολέμου ενάντια στην Ουκρανία.
Ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα έρευνας της (δυτικής) εταιρείας ασφάλειας κυβερνο-επιθέσεων CrowdStrike που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, ότι μια ομάδα κυβερνο-πειρατών που διαθέτει διαύλους επικοινωνίας με την ρωσική κυβέρνηση μάλλον χρησιμοποίησε κακόβουλο λογισμικό (malware) που κατάφερε να εγκαταστήσει από το τέλος 2014 μέχρι σήμερα κρυφά σε φορητές συσκευές που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Android (της Google), για να ανιχνεύσει και να στοχεύσει μονάδες του ουκρανικού πυροβολικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης