Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Το 2017 έφτασε ήδη στην Αυστραλία και σε άλλες χώρες του νότιου ημισφαίριου

Skynews: Το 2017 έφτασε ήδη στην Αυστραλία και σε άλλες χώρες του νότιου ημισφαίριου
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι εορταστικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, λόγω του φόβου για τρομοκρατικό χτύπημα
Το Σίδνεϋ γιόρτασε τον ερχομό του 2017 με ένα μπαράζ πυροτεχνημάτων στο φουτουριστικό λιμάνι του, αλλά όπως και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Αυστραλία έγιναν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βερολίνο και τη Νίκαια της Γαλλίας.
Το Skynews γράφει ότι στο νησιωτικό σύπλεγμα Τόνγκα και Σαμόα έσκασαν τα πρώτα πυροτεχνήματα για την έλευση του νέου έτους, περίπου στις 10:00 (12:00 ώρα Ελλάδας).
Μία ώρα μετά άρχισε το πάρτι στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, ενώ τη βροχή πυροτεχνημάτων στο Σίδνεϋ αναμενόταν να παρακολουθήσουν περίπου 1,5 εκ. άνθρωποι.
Τουλάχιστον 2.000 αστυνομικοί είχαν, εξάλλου, επιστρατευτεί για τις εκδηλώσεις, ενώ λεωφορεία έκλειναν σημεία από όπου περνούσαν πεζοί, υπό τον φόβο ενός ανάλογου χτυπήματος με αυτά στο Βερολίνο και τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου φορτηγά έπεσαν πάνω στον κόσμο.
Στο Βερολίνο, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 12 άνθρωποι στη χριστουγεννιάτικη αγορά, έχουν τοποθετηθεί κάγκελα για να προστατέψουν τον κόσμο, με τον επικεφαλής της αστυνομίας να δηλώνει ότι θα ληφθεί κάθε απαραίτητο μέτρο.
Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στην Κολωνία για να αποφευχθούν φαινόμενα ληστειών και σεξουαλικών παρενοχλήσεων, όπως την Πρωτοχρονιά του 2016.
Στο Παρίσι, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 130 άνθρωποι τον Νοέμβριο του 2016, βαριά οπλισμένοι στρατιώτες περιπολούν τουριστικούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων του Πύργου του Άιφελ, της Αψίδας του Θριάμβου και του μουσείου του Λούβρου.
Περίπου 600 χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν τα εφέ με τα πυροτεχνήματα στα Ηλύσια Πεδία, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι πιο αυστηρά και στο Μιλάνο, όπου σκοτώθηκε πριν λίγες μέρες από την αστυνομία ο Τυνήσιος, ο οποίος φέρεται να προκάλεσε το μακελειό στο Βερολίνο.
Τα φορτηγά έχουν απαγορευτεί, εξάλλου, στη Ρώμη και τη Νάπολι.
Στη Μαδρίτη αναπτύχθηκαν 1.600 επιπλέον αστυνομικοί, οι οποίοι ελέγχουν την πρόσβαση στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Στην Τάιμς Σκουέαρ στη Νέα Υόρκη, όπου η περίφημη απαστράπτουσα μπάλα θα κατέβει στις 5:00 ώρα Αγγλίας (7:00 ώρα Eλλάδας) δεκάδες φορτηγά των 20 τόνων, γεμάτα άμμο άλλων 15 τόνων, έχουν αποκλείσει τους δρόμους, όπου θα γίνουν οι εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ περιπολούν και 7.000 αστυνομικοί.
Στο Λας Βέγκας, επίσης, έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας από το FBI και μυστικούς πράκτορες, καθώς 300 χιλ. κόσμος αναμένεται να παραβρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις.
Ακόμα και στο Νέο Δελχί της Ινδίας και πολλές άλλες πόλεις και χώρες φυλάσσονται οι χώροι γύρω από εμπορικά κέντρα και εστιατόρια.
Το 2017 έφτασε ήδη στην Τόνγκα και Σαμόα (12:00 ώρα Ελλάδας), στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας (13:00 ώρα Ελλάδας) στο Σίδνεϋ (15:00 ώρα Ελλάδας), σε λίγο και στο Τόκυο (17:00 ώρα Ελλάδας), στην Πιόνγκγιανγκ της Β. Κορέας (17:30 ώρα Ελλάδας) και στο Χονγκ Κονγκ (18:00 ώρα Ελλάδας) και αναμένεται πιο αργά στη Μόσχα (23:00 ώρα Ελλάδας) και στο Βερολίνο και το Παρίσι (1:00 ώρα Ελλάδας).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης