Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και ελληνικό ΥΠΕΞ καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και ελληνικό ΥΠΕΞ καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη
Οι ωμότητες αυτού του είδους, που διαπράττονται εναντίον αθώων υπογραμμίζουν τη βαρβαρότητα των δραστών
Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας χτύπησε και πάλι την Τουρκία.
Το βράδυ της πρωτοχρονιάς η Κωνσταντινούπολη θρήνησε άλλους 39 ανθρώπους που γιόρταζαν την έλευση του νέου έτους σε νυχτερινό κέντρο της Πόλης κάνοντας την διεθνή κοινή γνώμη να καταδικάσει αμέσως την άνανδρη επίθεση.

ΗΠΑ: Πρόκειται για μια φριχτή επίθεση
Για "φρικτή" επίθεση έκανε λόγο ο Λευκός Οίκος ενώ ο Barack Omaba εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να προσφέρει βοήθεια στις τουρκικές αρχές.
"Οι ωμότητες αυτού του είδους, που διαπράττονται εναντίον αθώων, οι οποίοι πήγαν να γιορτάσουν το Νέο Έτος, υπογραμμίζουν τη βαρβαρότητα των δραστών" τόνισε ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.
Ο Obama εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να προσφέρει βοήθεια στις τουρκικές αρχές.

Συλλυπητήρια από Mogherini & Stoltenberg

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Fenderica Mongherini τόνισε μέσω twitter ότι οι προσπάθειες αποτροπής τέτοιων τραγωδιών θα συνεχιστούν, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά της.
Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Jens Stoltenberg εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις αρχές και στον λαό της Τουρκίας για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση.

Καταδικάζει την επίθεση το ΥΠΕΞ
Με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τη νέα επίθεση που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βάρβαρη πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον τουρκικό λαό και απευθύνουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης