Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ford υπέκυψε στις απειλές του Trump, ακυρώνοντας επένδυση 1,6 δισ. δολ. στο Μεξικό

Η Ford υπέκυψε στις απειλές του Trump, ακυρώνοντας επένδυση 1,6 δισ. δολ. στο Μεξικό
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ford, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων θα ξεπεράσουν τις αντίστοιχες βενζινοκίνητων οχημάτων στα επόμενα 15 χρόνια, γι' αυτό και προγραμματίζει την παρουσίαση 7 νέων ηλεκτρικών μοντέλων της στην επόμενη 5ετία
Την ακύρωση μεγάλης επένδυσης 1,6 δισ. δολαρίων (1,54 δισ. ευρώ) που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει στο Μεξικό ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017 αιφνιδιαστικά η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητο-βιομηχανία των ΗΠΑ, Ford, υποκύπτοντας τελικά στις πιέσεις του νέου μεξικανο-φοβικού Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για εναλλακτική υλοποίηση επένδυσης εντός των συνόρων των ΗΠΑ.
Μόλις 17 ημέρες πριν την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Trump, η Ford ανακοίνωσε επισήμως, ότι αντί για νέο εργοστάσιο στο Μεξικό αποφάσισε να επενδύσει 700 εκατ. δολάρια σε εργοστάσιό της στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ δημιουργώντας 700 νέες θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο προσφοράς νέων ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων αυτοκινήτων.
Ο Trump είχε απειλήσει τη Ford, ότι πρόκειται να επιβάλλει φόρο εισαγωγής 35% σε όσα οχήματά της παράγονται στο Μεξικό και πωλούνται στις ΗΠΑ.
Βεβαίως, o διευθύνων σύμβουλος της Ford, Mark Fields, αρνήθηκε ότι της απόφασής του προηγήθηκε οποιαδήποτε συμφωνία με τον Trump - αν και υπήρξε σημερινή πρωινή επαφή με τον Trump και τον αντιπρόεδρό του, Mike Pence - ισχυριζόμενος ότι η απόφαση ελήφθη επειδή υπηρετεί τα συμφέροντα της Ford με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η επένδυση 700 εκατ. δολαρίων στο Μίσιγκαν θα κατευθυνθεί στο εργοστάσιο της Ford στο Φλατ Ροκ, όπου θα αναβαθμιστεί η γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και αυτοκινήτων χωρίς οδηγό.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ford, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων θα ξεπεράσουν τις αντίστοιχες βενζινοκίνητων οχημάτων στα επόμενα 15 χρόνια, γι' αυτό και προγραμματίζει την παρουσίαση επτά νέων ηλεκτρικών μοντέλων της στην επόμενη πενταετία, περιλαμβανομένου ενός υβριδικού Mustang.
Η μεγάλη επένδυση της Ford στο Μεξικό που ακυρώθηκε, αφορούσε στην μεταφορά της παραγωγής του Ford Focus από το Μίσιγκαν σε νέο εργοστάσιο στο Μεξικό, με στόχο τη μείωση του κόστους.
Μετά τις σημερινές εξελίξεις, το Ford Focus θα παράγεται πλέον σε ένα υφιστάμενο εργοστάσιο της εταιρείας στο Χερμόσιλο του Μεξικό, ενώ το εργοστάσιο στο Φλατ Ροκ του Μίσιγκαν θα επεκταθεί.
Η Ford απασχολεί 85.000 εργαζόμενους στις ΗΠΑ - αριθμός αυξημένος κατά 28.000 ή κατά σχεδόν 50% την τελευταία πενταετία - ενώ στο Μεξικό απασχολεί 8.800 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης