Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Επίθεση του κυβερνητικού στρατού με όλμους στους φιλο-ρώσους αυτονομιστές

Ουκρανία: Επίθεση του κυβερνητικού στρατού με όλμους στους φιλο-ρώσους αυτονομιστές
«Ο ουκρανικός στρατός έριξε 125 όλμους και 1.010 βλήματα διαφόρων τύπων εκτοξευτήρων οπλοβομβίδων και ρουκετών στο Ντονέτσκ»
Ευρεία επίθεση κατά των φιλο-ρώσων αυτονομιστών στην αυτοανακηρυγμένη «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ» πραγματοποιούν το τελευταίο 24ωρο οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας.
Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος των αυτονομιστών για θέματα Άμυνας, Έντουαρντ Μπασούριν, ο ουκρανικός στρατός «έριξε 125 όλμους (διαμετρήματος 82 χιλιοστών και 120 χιλιοστών) και 1.010 βλήματα διαφόρων τύπων εκτοξευτήρων οπλοβομβίδων και ρουκετών στο Ντονέτσκ.
Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκαν οχήματα μάχης του πεζικού και ελαφριά όπλα».
Η υπηρεσία πληροφοριών του Ντόνετσκ εντόπισε τρεις θέσεις όλμων 120 χιλιοστών κοντά στην πόλη Γιασινοβάταγια και τουλάχιστον τρία άρματα μάχης κοντά στην πόλη Τελμάνοβο.
Την 21η Δεκεμβρίου η Ομάδα Επαφής, η οποία προσπαθεί να βρει λύση για τη διευθέτηση της κρίσης στο Ντονμπάς, συμφώνησε να τεθεί σε εφαρμογή μια κατάπαυση του πυρός τα μεσάνυχτα της 24ης Δεκεμβρίου, ενόψει των εορτασμών για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος.
Η τρέχουσα προσπάθεια να αποκατασταθεί μια ανακωχή «επ' αόριστον» στο Ντονμπάς είναι η δέκατη αφότου ξέσπασε η ένοπλη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης