Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πολάκης: Η εικόνα του ΕΣΥ σήμερα είναι ενός συστήματος που αρχίζει να ορθοποδεί

Πολάκης: Η εικόνα του ΕΣΥ σήμερα είναι ενός συστήματος που αρχίζει να ορθοποδεί
Δεν έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο ΕΣΥ, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης
«Η εικόνα του ΕΣΥ σήμερα, είναι ενός συστήματος που αρχίζει να ορθοποδεί, μετά από πολλά χρόνια υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης και συνειδητής διάλυσης», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο ίδιος σημειώνει ότι υπάρχουν προβλήματα στον χώρο της Υγείας, η εμπιστοσύνη όμως των πολιτών δεν έχει κλονιστεί απέναντι στο ΕΣΥ.
«Είναι προφανές ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το σύνολο, είμαστε όμως ικανοποιημένοι από το ότι ισορροπήσαμε ένα σύστημα που κινδύνευε να καταρρεύσει», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι φέτος, για πρώτη φορά, πολλά νοσοκομεία θα κλείσουν τη χρονιά χωρίς να δημιουργήσουν καινούργια χρέη, ενώ προαναγγέλλει αλλαγές στο σύστημα  εφημεριών, το οποίο όπως τονίζει «εξοντώνει τα Νοσοκομεία και δυσκολεύει τον πολίτη.
Έχεις κάθε μέρα ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας και ένα στον Πειραιά, τα οποία δέχονται 2.000 κόσμο.
Με την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών που προγραμματίζουμε και τη λειτουργία τους σε καθημερινή βάση, θα εφημερεύουν 8- 10 μεγάλα Νοσοκομεία του λεκανοπεδίου και τα υπόλοιπα θα λειτουργούν υποστηρικτικά.
Επίσης υπάρχουν κάποιες Μονάδες ΠΕΔΥ που μπορούν να μπουν σε 24ωρη λειτουργία  και μάλιστα κατευθύνονται και προς τα εκεί νέες προσλήψεις».
Τονίζει ακόμη, ότι «η διαφορά με τους προηγούμενους είναι ότι τώρα υπάρχει η πολιτική απόφαση για  πάταξη της διαφθοράς», σημειώνοντας ότι περίπου 84 δισ. ευρώ είναι συνολικά το "μαύρο" χρήμα που διακινήθηκε στον χώρο της Υγείας τα προηγούμενα χρόνια.
Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, «συνεχίζει να υπάρχει "μαύρο" χρήμα και υπολογίζεται περίπου σε 2 με 2,5 δισ.  ευρώ.
Σαφώς υπάρχει μείωση, καθώς ελήφθησαν μέτρα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, ωστόσο η  χαριστική βολή στη διαφθορά θα δοθεί με το νομοσχέδιο των προμηθειών, το οποίο είναι έτοιμο, συμφωνημένο με τους θεσμούς και αναμένεται η ψήφισή του περί τα τέλη Φεβρουαρίου».
 Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στην υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis, κάνει λόγο για «σκάνδαλο αντίστοιχο με αυτό της  Siemens.
Μιλάμε για πάνω από  4 δισ. ευρώ "μαύρο" χρήμα.
Ευθύνες  ποινικές, πολιτικές, διαχειριστικές θα βγουν και από αυτή την υπόθεση, σε σχέση με το πώς διαχειρίστηκε και η πολιτική  ηγεσία και ο διοικητικός μηχανισμός και γιατροί ένα  συγκεκριμένο τμήμα φαρμακευτικής δαπάνης και πώς κατάφερε μία εταιρεία να διαδώσει φάρμακα, παραβαίνοντας και πρωτόκολλα και καλές πρακτικές. Υπάρχουν άνθρωποι που έχωσαν βαθιά τα χέρια τους στο μέλι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης