Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson: Η κυβέρνηση Trump επιθυμεί μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Βρετανία

Johnson: Η κυβέρνηση Trump επιθυμεί μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Βρετανία
«Υπήρχε ένα τεράστιο απόθεμα καλής διάθεσης για το Ηνωμένο Βασίλειο στο Καπιτώλιο»
Η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του Donald Trump επιθυμεί μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Μεγάλη Βρετανία, ανέφερε σήμερα 10 Ιανουαρίου 2017 ο υπουργός Εξωτερικών του νησιού, Boris Johnson.
Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, ο οποίος ταξίδεψε νωρίτερα μέσα στη εβδομάδα στις Η.Π.Α. για να συναντήσει υψηλόβαθμους συμβούλους του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου, δήλωσε στο εγχώριο Κοινοβούλιο ότι βρήκε «ένα τεράστιο απόθεμα καλής διάθεσης» για το Ηνωμένο Βασίλειο.
«Υπήρχε ένα τεράστιο απόθεμα καλής διάθεσης για το Ηνωμένο Βασίλειο στο Καπιτώλιο και σε πολύ μεγάλο βαθμό κατανόηση ότι τώρα είναι η ώρα να έχουμε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.
Θέλουν να το κάνουν και θέλουν να το κάνουν γρήγορα και αυτή η κατανόηση ήταν πολύ ισχυρή και πολύ επιτακτική από την πλευρά της επόμενης κυβέρνησης», υποστήριξε.
Να υπενθυμίζουμε πως ο κ. Trump υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Brexit πριν και μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, ενώ ο πρώτος Βρετανός αξιωματούχος που συνάντησε μετά την εκλογή του ήταν ο τότε επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης