Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 31% της τιμής του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin λόγω αυστηρής εποπτείας του στην Κίνα

Πτώση 31% της τιμής του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin λόγω αυστηρής εποπτείας του στην Κίνα
Για τους Κινέζους επενδυτές, το Bitcoin μπορεί να γίνει ένας τρόπος παράκαμψης των αυστηρών κινεζικών κανόνων περιορισμού της αξίας αγοράς συναλλάγματος ετησίως
Πτώση 31% έχει καταγράψει η αξία του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin από την περασμένη εβδομάδα, όταν είχε ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας, στα 1.100 δολάρια ΗΠΑ.
Σήμερα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, το Bitcoin έχει υποχωρήσει περίπου στα 760 δολάρια, πτώση που αποδίδεται στην αυστηροποίηση της εποπτείας των ανταλλακτηρίων Bitcoin στην Κίνα, όπου λαμβάνει χώρα το μεγαλύτερο μέρος των χρηματιστηριακών συναλλαγών του.
Η Κίνα ενέτεινε τις επιθεωρήσεις των ανταλλακτηρίων Bitcoin στο έδαφός της στο πλαίσιο καταπολέμησης του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και μάλιστα χθες Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποίησε έκτακτες επι τόπου επιθεωρήσεις σε αντίστοιχες εγκαταστάσεις σε Πεκίνο και Σαγκάη.
Την πορεία της τιμής του Bitcoin δεν βοήθησε δημόσια προειδοποίηση της κεντρικής τραπέζης της Κίνας (PBoC) προς τους πολίτες της χώρας να «επενδύουν με λογική» στο ψηφιακό νόμισμα.
Για τους Κινέζους επενδυτές, το Bitcoin μπορεί να γίνει ένας τρόπος παράκαμψης των αυστηρών κινεζικών κανόνων περιορισμού της αξίας αγοράς συναλλάγματος ετησίως, καθώς και μια επένδυση αντιστάθμισης των απωλειών του κινεζικού γιουάν (renminbi).
Πάντως, οι εποπτικές αρχές της Κίνας θα μπορούσαν να περιορίσουν τις συναλλαγές Κινέζων σε Bitcoin απλά κατατάσσοντας το ψηφιακό νόμισμα στην κατηγορία «συναλλάγματος», κάτι που πρακτικά θα μείωνε την ετήσια επιτρεπόμενη αξία αγορών Bitcoin ανά πολίτη σε μόλις 50 χιλ. δολάρια.
Μέρος της γοητείας που ασκεί το Bitcoin στους αγοραστές του είναι και η ανωνυμία που προσφέρει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης