Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαξίμου: Διέξοδος η μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα - Η Ευρώπη μπορεί και χωρίς το Ταμείο

Μαξίμου: Διέξοδος η μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα - Η Ευρώπη μπορεί και χωρίς το Ταμείο
Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, «η άποψη ότι η Ευρώπη έχει θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης από μόνη της, δεν είναι καινούρια
Η πιθανότητα συνέχισης του προγράμματος χωρίς το ΔΝΤ ή με παρουσία του χωρίς χρηματοδότηση, και άρα χωρίς κεντρικό ρόλο, είναι μία εξέλιξη που μπορεί να αποτελέσει διέξοδο στο δομικό πρόβλημα ασυμφωνίας μεταξύ των θεσμών, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.
Όπως τονίζουν, αυτή η ασυμφωνία αποτελεί διαρκή τροχοπέδη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα και την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.
Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, «η άποψη ότι η Ευρώπη έχει θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης από μόνη της, δεν είναι καινούρια.
Κερδίζει διαρκώς έδαφος σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και από την ελληνική πλευρά είναι εν τέλει καλοδεχούμενη, αρκεί οι πρωτοβουλίες και οι αποφάσεις να παρθούν γρήγορα», σχολιάζοντας στην πραγματικότητα τις χθεσινές δηλώσεις Schaeuble. 
Σημειώνεται ότι χθες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble δήλωσε ότι εάν τελικώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να υπάρξει λύση από την Ευρώπη και τον ESM.
Υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή ξεκαθάρισε πάντως ότι η αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα δεν συνεπάγεται νέο μνημόνιο και πως οι αναφορές Schaeuble, μπορεί να σχετίζονται με την εσωτερική πολιτική κατανάλωση.
Η ίδια πηγή πρόσθετε πως το ζήτημα είναι τεχνικό, και πως ίσως χρειάζεται η συμφωνία, αν το ΔΝΤ δεν μετέχει στο πρόγραμμα, να ψηφιστεί από το γερμανικό κοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης