Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε «Α-» αναβαθμίζει την αξιολόγηση της Ισλανδίας η Standard and Poor's – Σε «ΒΒΒ+» επιβεβαιώνει η Fitch

Σε «Α-» αναβαθμίζει την αξιολόγηση της Ισλανδίας η Standard and Poor's – Σε «ΒΒΒ+» επιβεβαιώνει η Fitch
Η Fitch αναβάθμισε το outlook σε θετικό, από σταθερό
Σε «Α-» από «ΒΒΒ+» αναβαθμίζει τη βαθμολογία του αξιόχρεου της Ισλανδίας η Standard and Poor's, διατηρώντας παράλληλα το outlook (προοπτικές) σταθερό.
Ο οίκος επισημαίνει στη σχετική του έκθεση τις ιδιαίτερα ικανοποιητικές επιδόσεις του τουρισμού αλλά και το μεγαλύτερο του αναμενομένου πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών για το 2016, στο 5%.
Επίσης, διαπιστώνει σημαντική υποχώρηση του δημόσιου χρέους στο 42% του ΑΕΠ το 2016, όταν δύο χρόνια νωρίτερα είχε βρεθεί στο 57%.
Μάλιστα, προβλέπει αναμένει περαιτέρω μείωση το 2020, στο 34% του ΑΕΠ.
Το σταθερό outlook αντικατοπτρίζει τη δυνατότητα για περαιτέρω βελτίωση του οικονομικού προφίλ της χώρας.
Την ίδια στιγμή, ένας άλλος οίκος αξιολόγησης, η Fitch, επιβεβαίωσε τη βαθμολογία «BBB+» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε εγχώριο και ξένο νόμισμα, ωστόσο αναβάθμισε το outlook σε θετικό, από σταθερό.
Το ανώτατο όριο αξιολόγησης (ceiling) επιβεβαιώθηκε σε «ΒΒΒ+», ενώ η αξιολόγηση για τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα επιβεβαιώθηκε σε «F2».
Επιπλέον, η Fitch εκτιμά πως η ισλανδική οικονομία, λόγω του ενισχυμένου τουρισμού και της ισχυρής εγχώριας κατανάλωσης, θα αναπτυχθεί με ρυθμό 5,4% το 2016, ενώ η πρόβλεψη για το τρέχον έτος και το 2018 είναι 4,2% και 3% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης