Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spahn (υφυπ. Οικ.): Η Βρετανία μπορεί να διατηρήσει τις σχέσεις της με την ΕΕ αλλά πρέπει να συμβιβαστεί

Spahn (υφυπ. Οικ.): Η Βρετανία μπορεί να διατηρήσει τις σχέσεις της με την ΕΕ αλλά πρέπει να συμβιβαστεί
Αύριο (17/1/2017), η May αναμένεται να δώσει το περίγραμμα των προτεραιοτήτων της για το Brexit
Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν χρειάζεται να διακόψει τους εμπορικούς και οικονομικούς δεσμούς με την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν πετύχει μια συμφωνία που κυμαίνεται μεταξύ της τρέχουσας ενιαίας αγοράς και των κανόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να γνωρίζει ότι χρειάζεται να συμβιβαστεί δήλωσε ο Jens Spahn στο CNBC.
«Όποιος θέλει να έχει πρόσβαση στην εσωτερική αγορά πρέπει να αποδεχθεί τους κανόνες της εσωτερικής αγοράς κι ένας από τους κανόνες είναι η ελευθερία της κίνησης» πρόσθεσε ο ίδιος.
«Έτσι, αν η μετανάστευση είναι ένα θέμα -και το καταλαβαίνω απόλυτα- τότε θα είναι η δύσκολο να έχει πρόσβαση στην εσωτερική αγορά» είπε επίσης ο Spahn.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, αναμένεται να δώσει ένα περίγραμμα των προτεραιοτήτων της σχετικά με το Brexit σε ομιλία της την Τρίτη (17/1/2017).
Σύμφωνα με Spahn, η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να εργαστούν για μια νέα σχέση που είναι κάτι ανάμεσα σε «αυτό που έχουμε σήμερα και των κανόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου».
Ο ίδιος είναι βέβαιος ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ, αλλά η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να είναι ανοικτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης