Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Blackrock και Societe Generale: Η διαφωνία εντός της ΕΚΤ για το QE θα ενταθεί - Η στάση του Weidmann

Blackrock και Societe Generale: Η διαφωνία εντός της ΕΚΤ για το QE θα ενταθεί - Η στάση του Weidmann
Αύριο (19/1/2017) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του Mario Draghi
Η διαφωνία εντός του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ σχετικά με το μέλλον του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο των αναλυτών όσο και των δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της αυριανής (18/1/2017) συνέντευξης Τύπου του Mario Draghi.
«Η συνέντευξη Τύπου θα είναι ενδιαφέρουσα, καθώς ο Draghi θα πρέπει να απαντήσει για την αυξανόμενη διαφωνία στο εσωτερικό του διοικητικού συμβουλίου, που τεκμηριώνεται από τα τελευταία πρακτικά» επεσήμανε στο CNBC, ο Felix Herrmann της Blackrock.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαμάχη θα μπορούσε ακόμα και να ενισχυθεί, καθώς δεδομένων της πορείας των οικονομικών δεκτών της ευρωζώνης θα δώσει ακόμα περισσότερα επιχειρήματα στον Weidmann και στους υποστηρικτές του να ζητήσουν τον τερματισμό του προγράμματος στο άμεσο μέλλον.
Παρά την ανακοίνωση του Δεκεμβρίου του 2016 για μείωση των μηνιαίων αγορών στα 60 δισ. ευρώ μετά τον Μάρτιο του 2017, ο Draghi δεν θέλει να φανεί ως τερματισμό του προγράμματος ή tapering.
Ο ίδιος επέμεινε ότι με την επιμήκυνση του προγράμματος περισσότερο από ό,τι ανέμενε η αγορά αλλά και ο υψηλότερος όγκος σημαίνει ότι το πρόγραμμα δεν ολοκληρώνεται απλά προσαρμόζεται.
«Ο dovish τόνος της ΕΚΤ είναι απίθανο να αλλάξει πολύ από το Δεκέμβριο.
Παρά καλύτερα στοιχεία για τον πληθωρισμό, ο Draghi είναι πιθανό να τονίσει την προσωρινή επίδραση της ενέργειας και τις αδύναμες προοπτικές για τον δομικό πληθωρισμό» γράφει η Anatoli Annenkov της Societe Generale.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης