Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ξανά σε κίνδυνο η Ελλάδα - Η κυβέρνηση ειρωνεύεται το ΔΝΤ (μας έχει δανείσει 16 δισ.) και το υβριδικό plan B της Γερμανίας

Ξανά σε κίνδυνο η Ελλάδα - Η κυβέρνηση ειρωνεύεται το ΔΝΤ (μας έχει δανείσει 16 δισ.) και το υβριδικό plan B της Γερμανίας
Τι περιλαμβάνει το plan B του Schaeuble για την Ελλάδα;
Η τακτική της ελληνικής κυβέρνησης να ειρωνεύεται το ΔΝΤ ξεχνώντας ότι έχει δανείσει την Ελλάδα 16 δισεκ. και να στοχοποιεί τον Schaeuble τον Γερμανό υπουργό οικονομικών όχι μόνο περιπλέκει την κατάσταση αλλά θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την Ελλάδα.
Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα με νέα κεφάλαια αυτό είναι 100% βέβαιο, οπότε θα παραμείνει μόνο ως τεχνικός σύμβουλος.
Η εξέλιξη αυτή είναι άκρως επικίνδυνη για την Ελλάδα καθώς κακώς στοχοποιείται το ΔΝΤ.
Το ΔΝΤ στηρίζει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που δεν συζητάει η Γερμανία
Το ΔΝΤ ζητάει πρωτογενή πλεονάσματα 1,5% έναντι 3,5% που ζητάει η Γερμανία και η ΕΕ
Το ΔΝΤ προτείνει μεγάλη μείωση φορολογικών συντελεστών στην Ελλάδα.
Οι βασικές θέσεις του ΔΝΤ είναι σωστές και σίγουρα θετικές για την οικονομία αλλά η κυβέρνηση παίζει ανόητα παιχνίδια ειρωνείας.
Ειρωνικά ήταν τα σχόλια κυβερνητικών κύκλων για τις δηλώσεις του  Poul Thomsen, αναπληρωτή διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί 21 χρόνια για να μειωθεί η ανεργία στα προ κρίσης επίπεδα.
«Ο κ. Thomsen μπορεί να συνεχίσει τις εξαιρετικά επιτυχημένες προβλέψεις του όπως τότε που προέβλεπε ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τελικά είχαμε ύφεση.
Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και να γράψει κι ένα μπλογκ!" ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, σχολιάζοντας τη δήλωση του Thomsen.
Χθες 18/1/2017 είχαμε το ίδιο μοτίβο και από τον Τσακαλώτο τον έλληνα υπουργό οικονομικών ο οποίος συνέστησε στο ΔΝΤ η Ελλάδα να είναι ο τεχνικός σύμβουλος του Ταμείου.  
Με ειρωνείες όμως ούτε διαμορφώνεται ούτε χτίζεται σοβαρή πολιτική ειδικά από την ελληνική κυβέρνηση που προκαλεί καθώς λησμονεί ότι έχει δανειστεί 16 δισεκ. ευρώ από το ΔΝΤ.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά αποδεικνύοντας ότι το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και αυτό πλέον είναι 100% σίγουρο ο Schaeuble ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ προετοιμάζει το plan B…

Τι περιλαμβάνει το plan B του Schaeuble για την Ελλάδα;

Το plan B του Schaeuble για την Ελλάδα περιλαμβάνει
1)Ένα υβριδικό σχέδιο που θα επαναφέρει το τρίτο μνημόνιο σε λειτουργία και ισχύει.
Συγκεκριμένα η Ελλάδα θα λάβει όλα τα μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση
2)Προτείνεται το εξής για τον στόχο του 3,5% σε πρωτογενή πλεονάσματα.
Συγκεκριμένα 2,5 δισεκ. μέτρα θα ψηφιστούν προκαταβολικά και 1,5 δισεκ. μέτρα θα ενταχθούν στον κόφτη για μετά το 2018 χωρίς να ψηφιστούν.
3)Το πρόβλημα είναι ότι θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος μέχρι να προετοιμαστεί το νέο αναθεωρημένο μνημόνιο χωρίς το ΔΝΤ.
Το νέο αναθεωρημένο μνημόνιο μπορεί να είναι κλειδώσει μετά τις γερμανικές εκλογές.
4)Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος δεν θα εξεταστούν το 2017
5)Η Ελλάδα τίθεται οριστικά εκτός της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ καθώς χωρίς μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος δεν μπορεί να εγκριθεί QE.
6)Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει τα σχέδια για έξοδο στις αγορές το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης