Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malmstrom (ΕΕ): Θα χρειαστούν χρόνια για την επίτευξη νέας εμπορικής συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο

Malmstrom (ΕΕ): Θα χρειαστούν χρόνια για την επίτευξη νέας εμπορικής συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο
«Είναι δύσκολο να πω [πόσο χρόνο θα χρειαστεί]. Ίσως πάρει ένα-δυο χρόνια, με βάση βέβαια το τι θα ζητήσουν», είπε η Malmstrom
Η επίτευξη νέας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου, στον απόηχο του Brexit, θα χρειαστεί μερικά χρόνια.
Σε αυτή την προειδοποίηση προχώρησε σήμερα, Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, η επίτροπο Εμπορίου, Cecilia Malmstrom, σε τοποθέτησή της, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.
Επισημαίνοντας πως οι διαπραγματεύσεις θα κρατήσουν χρόνια, παρατήρησε πως η συμφωνία με τον Καναδά χρειάστηκε περίπου επτά χρόνια διαπραγματεύσεων, ενώ ακόμα δεν έχει επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σημείωσε, ωστόσο, πως άλλες εμπορικές συμφωνίες χρειάστηκαν λιγότερο χρόνο.
«Είναι δύσκολο να πω [πόσο χρόνο θα χρειαστεί]. Ίσως πάρει ένα-δυο χρόνια, με βάση βέβαια το τι θα ζητήσουν», είπε η Malmstrom, ενώ προσέθεσε πως «διαπραγματευόμαστε 15-16 εμπορικές συμφωνίες αυτή τη στιγμή, οπότε είμαι απασχολημένοι».
Ερωτηθείσα σχετικά με το αν το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι τελευταίο στη σειρά [των διαπραγματεύσεων για εμπορική συμφωνία με την Ε.Ε.], η επίτροπος απάντησε μονολεκτικά «ναι», προτού προσθέσει πως οι εμπορικές συμφωνίες παίρνουν χρόνο, καθώς είναι πολύπλοκες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης