Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel: Η εμμονή των Merkel και Schaeuble στη λιτότητα ενίσχυσε τον αντιευρωπαϊκό λαϊκισμό στην Ε.Ε.

Gabriel: Η εμμονή των Merkel και Schaeuble στη λιτότητα ενίσχυσε τον αντιευρωπαϊκό λαϊκισμό στην Ε.Ε.
«Οι πολιτικές της Merkel και του Schaeuble έχουν αναμφίβολα συνεισφέρει στις βαθιές κρίσεις που βιώνει η Ε.Ε. από το 2018», εκτιμά ο Gabriel
Βολές κατά της Angela Merkel και του Wolfgang Schaeuble εξαπέλυσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, κατηγορώντας τους ευθέως για την άνοδο του αντιευρωπαϊκού λαϊκισμού στην Ευρώπη.
Σε ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μη διεκδικήσει την καγκελαρία στις επερχόμενες εκλογές, ο Gabriel εκφράζει την άποψη πως η καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών έχουν συνεισφέρει με τη στάση τους στην ενίσχυση του λαϊκισμού στην Ευρώπη.
«Οι πολιτικές της Angela Merkel και του Wolfgang Schaeuble έχουν αναμφίβολα συνεισφέρει στις βαθιές κρίσεις που βιώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2018, στην απομόνωση της ισχυρής γερμανικής κυβέρνησης και, μέσω της ανεξάντλητης επιμονής τους στη λιτότητα, στα υψηλά ποσοστά ανεργίας εκτός Γερμανίας», γράφει χαρακτηριστικά ο Gabriel.
Προσθέτει, δε, πως «μια από τις συνέπειες είναι η ενίσχυση των κομμάτων του αντιευρωπαϊκού λαϊκισμού και η καταστροφή όχι μόνο της δημοκρατίας, αλλά και του καλού επενδυτικού κλίματος».
Ο ίδιος, που είναι και επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), παραδέχεται πως το SPD απέτυχε να πείσει τη Merkel να αλλάξει πορεία.
«Η συνέχιση αυτών των πολιτικών έρχεται με κόστος τη βιώσιμη ανάπτυξη», αναφέρει ο Γερμανός αντικαγκελάριος, προειδοποιώντας πως «αυτό είναι επικίνδυνο και για τη Γερμανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης