Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίδοξους συμβούλους για το μεγαλύτερο IPO στην ιστορία αναζητά η Saudi Aramco - Πρόσκληση σε τράπεζες

Επίδοξους συμβούλους για το μεγαλύτερο IPO στην ιστορία αναζητά η Saudi Aramco - Πρόσκληση σε τράπεζες
Οι σύμβουλοι αναμένεται να έχουν οριστεί έως τα τέλη του 2017
Επίδοξους συμβούλους για το μεγαλύτερο IPO (πρώτη δημόσια προσφορά μετοχών) στην ιστορία - το δικό της - αναζητά η Saudi Aramco.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο ενεργειακός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας προσκάλεσε τράπεζες, που φιλοδοξούν να γίνουν σύμβουλοι για το IPO, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές, με καλή γνώση του ζητήματος, που μίλησαν στο Reuters, οι Morgan Stanley και HSBC είναι ανάμεσα στις τράπεζες που έλαβαν πρόσκληση να αξιολογήσουν τις δραστηριότητες της Aramco και να βοηθήσουν στον υπολογισμό της αξίας της μετοχής.
Η εισαγωγή της Aramco στο χρηματιστήριο είναι βασικό κομμάτι του φιλόδοξου σχεδίου της κυβέρνησης να μεταμορφώσει το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, προσελκύοντας επενδύσεις και «διαφοροποιώντας» της οικονομία, απεξαρτώντας την από το πετρέλαιο.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Aramco, Amin Nasser, στόχος είναι τον Οκτώβριο του 2018 να διατεθεί το 5% της εταιρείας, αν και το ακριβές μέγεθος της προσφοράς θα αποφασιστεί από το Ανώτατο Συμβούλιο της χώρας.
Μία από τις πηγές του Reuters επισήμανε πως οι τράπεζες που θα συμβουλεύσουν την κυβέρνηση στο IPO θα έχουν οριστεί έως τα τέλη του 2017.
Το πρακτορείο Reuters αναφέρει, επίσης, πως, σύμφωνα με τον Nasser, δεν έχει αποφασιστεί σε ποιο χρηματιστήριο θα εισαχθεί η Aramco, αλλά εξετάζονται πολλές επιλογές, όπως το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου, του Χονγκ Κονγκ και της Ιαπωνίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης