Έξι φορτία LNG έρχονται τον Φεβρουάριο για τον ανεφοδιασμό της χώρας - Αναβάλλεται η συντήρηση μονάδων της ΔΕΗ

Έξι φορτία LNG έρχονται τον Φεβρουάριο για τον ανεφοδιασμό της χώρας - Αναβάλλεται η συντήρηση μονάδων της ΔΕΗ
Η αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις γειτονικές χώρες λόγω του ψύχους, εντείνει τις συνθήκες πιέσεις στο ελληνικό ενεργειακό σύστημα
Έξι φορτία Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG), προγραμματισμένα αλλά και έκτακτα, αναμένεται να φέρει η ΔΕΠΑ από την Αλγερία στη διάρκεια του Φεβρουαρίου 2017.
Η αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις γειτονικές χώρες λόγω του ψύχους, εντείνει τις συνθήκες πιέσεις στο ελληνικό ενεργειακό σύστημα, το οποίο έτσι κι αλλιώς βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού τύπου 2 όλο το τελευταίο διάστημα.
Έτσι και σήμερα πραγματοποιείται σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων υπό την ΡΑΕ, προκειμένου να καταγραφεί η κατάσταση και να διαπιστωθεί, αν χρειάζονται επιπλέον μέτρα.
Φαίνεται, ότι οι διαθέσιμες ποσότητες φυσικού αερίου καλύπτουν τις ανάγκες έως τις 31 Ιανουαρίου και για το λόγο αυτό οι ΔΕΠΑ, όπως κάνει όλο το τελευταίο διάστημα, βρίσκεται σε επικοινωνία με την Αλγερινή Sonatrach για την επιτάχυνση της παραλαβής κάποιου από τα φορτία του Φεβρουαρίου.
Όσον αφορά το αίτημα της ΡΑΕ για την εισαγωγή σποτ φορτίου φυσικού αερίου είτε από την ΔΕΠΑ, είτε από τους ιδιώτες προμηθευτές, φαίνεται ότι είναι δύσκολο να καλυφθεί, καθώς η ζήτηση σε όλη την Ευρώπη είναι αυξημένη, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινούνται και οι τιμές.
Εν τω μεταξύ ο ΑΔΜΗΕ λόγω της αυξημένης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσε ότι αναβάλλονται οι προγραμματισμένες συντηρήσεις όλων των μονάδων παραγωγής ρεύματος ως το τέλος Φεβρουαρίου.
Ειδικότερα για τις μονάδες του Σταθμού Αγίου Δημτρίου αναβάλλονται οι συντηρήσεις των μονάδων 2 και 3 λόγω μη ολοκλήρωσης των έργων περιβαλλοντικής αναβάθμισης των μονάδων 1 και 4.

Πηγή: www.worldenergynews.gr 
www.bankingnews.gr 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS