Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΑΝΕΛ: Προκλητικά ανιστόρητος έναντι της Ελλάδας ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

ΑΝΕΛ: Προκλητικά ανιστόρητος έναντι της Ελλάδας ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου
«Πρόκειται για τρικυμία εν κρανίω που συνιστά ασυγχώρητη απρέπεια απέναντι στην Ελλάδα και την Ιστορία»
Ως «κλητικά και θρασύτατα» ανιστόρητο έναντι της Ελλάδας χαρακτηρίζει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, με αφορμή σχόλιά του για τη γειτονική μας π.Γ.Δ.Μ.
«Ο νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Tajani, πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του, συνελήφθη προκλητικά και θρασύτατα ανιστόρητος έναντι της Ελλάδας, αποκαλώντας τα Σκόπια "Μακεδονία"!
Πρόκειται για τρικυμία εν κρανίω που συνιστά ασυγχώρητη απρέπεια απέναντι στην Ελλάδα και την Ιστορία.
Δυστυχώς το πρώτο δείγμα γραφής του κ. Tajani, τον οποίο έσπευσε να συγχαρεί με θερμά λόγια ο κ. Μητσοτάκης για την εκλογή του και να τον χαρακτηρίσει μάλιστα "φίλο της Ελλάδας", είναι ξεκάθαρα εχθρικό προς τη χώρα μας.
Πρέπει να επανορθώσει άμεσα για ιστορικούς και θεσμικούς λόγους», αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Παπαδοπούλου, συνεχίζοντας:
«Βαρύτατα εκτεθειμένος είναι και ο κ. Μητσοτάκης που πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση και παράλληλα να συνετίσει τον κ. Tajani.
Αλλιώς θα είναι συνένοχος σε αυτή την προκλητική απρέπεια».
Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο της 26ης Φεβρουαρίου 2016, στο οποίο ο κ. Antonio Tajani, που εξελέγη πρόεδρος του Ε.Κ. στις 17 Ιανουαρίου 2017, αποκαλούσε τα Σκόπια «Μακεδονία» ενώ έκανε ταυτόχρονα αναφορές στον Μέγα Αλέξανδρο και τον βασιλιά Φίλιππο…
Οι αναφορές του Ιταλού έγιναν στα Σκόπια, όπου είχε παραστεί τότε ως Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης