Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαδημητρίου: Δεν μπορούν να ληφθούν μέτρα για μετά το 2018 – Να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

Παπαδημητρίου: Δεν μπορούν να ληφθούν μέτρα για μετά το 2018 – Να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση
«Διανύουμε διεθνώς μια ρευστή περίοδο με προκλήσεις, αλλά υπάρχουν ακόμη επενδυτικές ευκαιρίες»
Αποκλείει το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για μετά το 2018 από την ελληνική κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, εκφράζοντας παράλληλα την ανάγκη να κλείσει άμεσα η β' αξιολόγηση, καθώς είναι προς όφελος όλων δύο πλευρών.
«Η κρισιμότητα των καιρών επιβάλλει τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ε.Ε. την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος με όρους όχι μόνον οικονομικής αλλά και κοινωνικής βιωσιμότητας.
Γιατί η μεν Ελλάδα δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις, παλινδρομήσεις και περιπέτειες.
Η δε Ευρώπη έχει ανάγκη να συσφίξει τις γραμμές της και να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της αποφεύγοντας μία νέα διαλυτική αυτή τη φορά συστημική κρίση», δήλωσε μεταξύ άλλων.
Μιλώντας σε εκδήλωση του Economist για την παρουσίαση της ελληνικής εκδοχής της ετήσιας έκδοσης «The World in 2017 Gala Dinner», ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε την τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας τα τελευταία επτά χρόνια και εκτίμησε πως υπάρχουν ενδείξεις αντιστροφής του κλίματος στην ελληνική οικονομία.
«Διανύουμε διεθνώς μια ρευστή περίοδο με προκλήσεις, αλλά υπάρχουν ακόμη επενδυτικές ευκαιρίες.
Τα τελευταία εφτά χρόνια η Ελλάδα υπέστη μια τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή, ωστόσο, από το γ’ 3μηνο του 2016 υπάρχουν ενδείξεις αντιστροφής του κλίματος στην ελληνική οικονομία.
Για την οριστικοποίηση της ανάκαμψης το 2017 προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης και η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο Πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ε.Κ.Τ.», υποστήριξε.
Σε ό,τι αφόρα στις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση, αυτές όπως είπε είναι η προσέλκυση επενδύσεων, η αύξηση των εξαγωγών και η δημιουργία φιλικότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, εντάσσεται ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, η θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής σύστασης επιχειρήσεων, η απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων, το βαθμιαίο άνοιγμα στον ανταγωνισμό κλειστών αγορών προϊόντων, και η διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων με στόχο τη μείωση τους κατά 40 δισ. ευρώ έως το 2019.

www.bankingnews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης