Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φλαμπουράρης: Στην Ευρώπη αναπτύσσεται πλέον ένα κίνημα εναντίον της λιτότητας

Φλαμπουράρης: Στην Ευρώπη αναπτύσσεται πλέον ένα κίνημα εναντίον της λιτότητας
«Δεν αισθανόμαστε πως είμαστε μόνοι εναντίον όλων»
Στην πολιτική των φιλελεύθερων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων οι οποίες «συντηρούν και αναπαράγουν τις πολιτικές της λιτότητας που πρώτη υπέστη η ελληνική κυβέρνηση» αποδίδει τους δύσκολους καιρούς που περνά η χώρας ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.
«Τώρα έχει αρχίσει να αναπτύσσεται ένα κίνημα εναντίον της λιτότητας στο οποίο πρωτοστατούν η κυβέρνηση της Γαλλίας και ως ένα βαθμό της Ιταλίας,
Δεν αισθανόμαστε πως είμαστε μόνοι εναντίον όλων.
Αυτό φάνηκε και στο χθεσινό Eurogroup», ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο κ. Φλαμπουράρης, κάνοντας λόγο για άσκηση, εκ μέρους της κυβέρνησης, μιας συνεπούς πολιτικής με το βλέμμα στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, επισημαίνοντας ότι αποδείξαμε πως παρά τις δυσκολίες, μπορούμε να βλέπουμε προς τα στρώματα αυτά που πλήττονται από τις πολιτικές λιτότητας και όχι σε εκείνα που όχι μόνο δεν υποφέρουν, αλλά ευνοούνται από τις πολιτικές αυτές.
«Παρά τις επιθέσεις και τα ψέματα που αναπαράγονται, παρά -και δεν θεωρώ τους δημοσιογράφους υπεύθυνους γι' αυτό- την προσπάθεια ορισμένων να συμβάλουν στην επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για "αριστερή παρένθεση", λέω ότι αυτό δεν θα γίνει.
Στηριζόμαστε στον ελληνικό λαό και το 2019 πάλι θα μας εμπιστευθεί ο λαός», συμπλήρωσε, ενώ, ερωτηθείς για το χθεσινό Eurogroup, είπε ότι υπάρχει σύγκρουση Scheauble και Δ.Ν.Τ. και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί συναινετική λύση, διότι «διαλύεται η Ευρωζώνη».
Τέλος, ο κ. Φλαμπουράρης απέκλεισε την ψήφιση νέων μέτρων από την κυβέρνηση και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση η οποία είναι συνεπής στην τήρηση των συμφωνηθέντων, ζητά, να είναι συνεπείς και οι άλλοι στις ειλημμένες αποφάσεις.

www.bankingnews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης