Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Ο Trump ίσως έχει βρει έναν μεγάλο σύμμαχο κατά της Κίνας – Όχι, δεν είναι η Ρωσία…

CNBC: Ο Trump ίσως έχει βρει έναν μεγάλο σύμμαχο κατά της Κίνας – Όχι, δεν είναι η Ρωσία…
Τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Donald Trump επικοινώνησε με τον Ινδό πρωθυπουργό Narendra Modi 
Ίσως ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει βρει έναν σύμμαχο στον «αγώνα» κατά της Κίνας, σχολιάζει σε σχετικό του άρθρο το CNBC, «δείχνοντας» την Ινδία…
Όπως σημειώνει, τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Donald Trump επικοινώνησε με τον Ινδό πρωθυπουργό Narendra Modi για να συνομιλήσουν σχετικά με την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε ευρείς τομείς, όπως η οικονομία και η άμυνα, σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει ο Λευκός Οίκος.
Ωστόσο, πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα δήλωσαν στο CNBC πως η συζήτηση ήταν εξ' ολοκλήρου αφιερωμένη στην άμυνα…
Το κανάλι υπενθυμίζει πως η στενότερη συνεργασία με την Ινδία είχε ήδη δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του Barack Obama, προκειμένου να αντισταθμιστεί η ολοένα αυξανόμενη δύναμη της Κίνας.
«Ίσως ο κ. Trump πάει ένα βήμα παραπέρα τη συνεργασία», εκτιμά το αμερικανικό κανάλι.
Ήδη αρκετοί αναλυτές διαμηνύουν πως η Ουάσινγκτον χρειάζεται την Ινδία για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το Πεκίνο, δεδομένης και της συγκεκριμένης χρονικής συγκυρίας που οι Η.Π.Α. έχουν αποσυρθεί από την Δια-Ειρηνική εμπορική Συμφωνία (Trans-Pacific Partnership, TPP).
Ωστόσο, αναγνωρίζουν τα όσα χωρίζουν τη χώρα με τον κ. Trump, όπως το επίμαχο ζήτημα της μετανάστευσης.

www.bankingnews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης